Как да намерим лесно водопроводчик за смяна на щрангове

тръби

Ако си мислите, че виртуалното пространство може да се ползва основно за четене на любопитни новини и пазаруване на всякакви дрешки, обувки и аксесоари то явно не ви се е налагало да търсите услуги, които касаят авария във водопроводната система на жилищния блок в София, в който живеете. Спукана тръба, отстраняване на теча, който създава доста сериозни проблеми на общите части, влагата се усеща още с отварянето на вратата към входа – ето ви няколко основателни причини, които да вземете под внимание и да се ангажирате с търсенето на специалист или екип от професионални водопроводчици. Съществен момент при смяната на щрангове е да се спазят три основни правила, които имат отношение и гарантират качество на услугите.

Доказан опит в смяната на щрангове

Два основни вида са щранговете в жилищните сгради – хоризонтални и вертикални. Ако ви попитат кои според вас са по-важни вероятно ще се затрудните в отговора. Наистина е добре да се отбележи, че всъщност говорим за една цялостна система, в която няма маловажни елементи. Както за циркулирането на водата е от значение тя да има безпрепятствен път за преминаване по етажите, така е от съществена роля и състоянието на хоризонталните щрангове, които отклоняват и осигуряват на домакинствата достъп до питейна вода за битови нужди.

За да се справи качествено и коректно при провеждане на услугата щрангове смяна в София водопроводчика следва да има доказан опит. Схемата наистина е сложна, защото става въпрос за познания, които наистина са широкоспектърни. Не става въпрос просто за боравене с гаечен ключ, а за архитектурна информация, способност да се четат чертежи и да се вникне в естеството на проблема. Да се сменят вертикални и хоризонтални щрангове не е лесна работа т.е. тук се налагат използването на:

 • Качества, свързани с професионалния опит на водопроводчика;
 • Умението му да работи в екип;
 • Да е наясно с плана на вик инсталацията на съответната сграда в София и т нат.

Само по този начин може да се гарантира изпълнение, съобразено със самата специфика на проблема.

Спазване на строги правила при извършване на ремонт

За да се установи наличието на авария от домакинствата в жилищния блок в София е добре да се съблюдава смяна на тръбиза следните няколко симптома. Те са разпознаваеми и с просто око и наистина е важно да се вземат под внимание особено в случаите, при които наистина е определящо да се реагира максимално бързо:

 • Влошено състояние на качествените показатели на водата. Мътна, с примеси и частици от ръжда вода не е годна за консумация такава вода, така че нуждата от екип за анализ на щранговете е налице;
 • Намаляване на налягането, което не позволява добър дебит на водата по горните етажи;
 • Поява на чести течове, които се появяват по общите части или избиват в апартаментите на живущите.

Доста неприятни моменти, които изискват спешна намеса. Пренебрегването на необходимостта и наемането на водопроводчици може да се приеме като безотговорност, тъй като щетите, които ще бъдат нанесени в следствие на авариите са в големи размери.

Етапите при смяна на щрангове и цени

Със сигурност много от домакинствата от София признават, че именно цената е стресираща и поради това отлагат ремонта и смяната на дефектните щрангове. Колкото по-навременни мерки обаче се вземат то толкова по-малко ще бъдат материалните щети за живущите във входа. Вярно е, че мръсотията по демонтиране и монтиране на щрангове е неизбежна, но професионалните, които имат опит ще намерят правилния път и ще се съобразят с главните стъпки:

 • Оглед;
 • Анализ;
 • Експертна оферта съобразно смяна на дефектиралите щрангове (хоризонтални или вертикални);
 • Монтажни и укрепителни дейности;
 • Тест и издаване на обекта с гаранционните срокове.

Цените, които ще се наложи да платите за София варират за вертикални щрангове около 120 лв., а за хоризонтални по 80 лв. за етаж. За повече информация и индивидуални оферти можете да се обърнете към ВиК Хелп София – експерти с дългогодишен и доказан опит.