Защо си струва инвестирането в котел на твърдо гориво и пелети

комбиниран котел

Способите за осигуряване на топлина и комфорт за бита през зимните месеци наистина не са малко. Все повече домакинства залагат на алтернативни източници, които излизат доста по-евтино от сметките за електрическа енергия. Когато се касае за обективно и икономично отопляване то няма как да не отчетем факта, че все повече са онези потребители, които залага на котлите за парно. Котела може да се захранва от различен източник на енергия. Най – масови са котли на пелети, въглища и дърва, а напоследък интерес предизвикват и тези на газ. Но като едни от най-широко разпространени днес ще представим на вниманието ви така наречените комбинирани котли, които са много ефективни спрямо тенденциите за отопляване в зависимост от наличния ресурс, с който разполагате в момента.

За какви имоти са подходящ котлите на пелети, дърва и въглища

Да се помисли за най-добрия вариант за отопляване на дома е тенденция, която определено се приема като много добра възможност за контрол върху разходите. Котлите се приемат като ефективно средство, тъй като имат способността да предоставят на целия ви имот повече комфорт и топлина. С един уред успявате да захраните площ от 100 до 350 квадрата, което е невероятен шанс за обитателите на многофамилни къщи.

Както за малки така и за по-големи пространства е подходящо да се ползват  котли на пелети, въглища и дърва. Причините за това са очевидни, тъй като действително се осигурява оптимизирането на разходите. С едно и също количество твърдо гориво или биомаса можете да гарантирате топлина както на площ от 100 квадрата така и значително по-голяма, тъй като мощността на котела е достатъчна за да захрани дори сгради, които се състоят от няколко на брой жилища.

Удобството да ползвате котел на комбинирано гориво

По принцип пазара предоставя на клиентите си разнообразни варианти за котли, които работят или само на твърдо гориво или само на пелети. Оказва се, че не винаги са рентабилни и допринасящи за нашите нужди такива тенденции и поради това е важно да се осигури максимална ефективност за това да има възможност за използване на комбинирано гориво т.е. какъвто ресурс имате наличен в момента да можете да го приложите.котел

Котлите, които могат да боравят както с дърва и въглища така и с пелети са много ефективни от гледна точка на това, че са изумително ефективни спрямо икономии и практичност. Това са уреди, които разполагат с да типа горелки – едната на твърдо гориво, а другата на пелети. Сред главните предимства на котлите от комбиниран тип са:

  • Модернизиран дизайн, който може да се ползва дори в домашни помещения без да се изисква обособяване на отделно помещение за котела;
  • Иновативност по отношение на икономичното разходване на горивото поради новите технологии, които използват топлината от изгорелите газове и ги трансформират в енергия;
  • Ниска инвестиция за уреда, който е перспективен вариант с много бърз темп на възвръщаемост на вложените средства;
  • Здравина и дълголетие, които се дължат на използваните здрави материали, от които се изработват котлите на твърдо гориво и пелети. Стоманен или чугунен топлообменник, варианти за алуминиев са от тенденциите, които определено дават перспектива на урда за неговата дългогодишна употреба;
  • Възможност за икономично отопление според това с какво гориво разполагате. Много от клиентите предпочитат да използват като средство за отопление пелетната горелка, тъй като при нейното експлоатиране се наблюдава висока ефективност спрямо ниската ангажираност за зареждане и почистване. Наистина е решаващо да се постигнат най-високи икономии, но същевременно това и ефективност спрямо отоплителния процес.

Котлите с две горелки – на твърдо гориво и пелети са идеалните варианти, с които можете да се отоплявате години наред. Уредите са здрави, издръжливи и подходящи за отопляване на по-големи площи като ресторанти, хотели, многофамилни къщи и други.