Кои са най-използваните видове дизелови горива

дизел

Дизеловото гориво е изключително важен енергиен ресурс, на който разчитат широк спектър от дейности. За едни е способ за задвижване на превозните средства за други средство за отопление, трети разчитат на дизела като основен ресурс за извършване на строително – ремонтни или производствени дейности. Затова е необходимо преди да се фокусирате върху каквито и да било решения да се запознаете с видовете дизелово гориво от Дизелор. Това ще улесни вашата работа и ще ви помогне да извлечете максимума от този ресурс. Три са основните направления, в които се класифицират дизеловите горива и именно с тях ще ви запознаем в днешната публикация.

За транспортни средства

Най-масовия продукт, който се предлага в търговската мрежа е именно биодизела. Неговата роля е да осигури на моторните превозни средства с дизелови двигатели енергия за задвижване. Същественото в случая е, че продукта отговаря на високи норми, които са напълно съобразени със стандартите за екологичност. На практика при изгарянето се цели намаляването на вредните емисии, което отговаря на директивата на Европейския съюз.

Тенденцията е коефициента от 6 % да нараства като по този начин да бъдат сведени до минимум замърсяванията, които се освобождават в атмосферата. Два са основните типа, които се доставят от Дизелор:

  • Б6, който е с устойчивост при температура до -15°C;
  • Дизел (CP-10) Б6, предназначен да бъде използван при по-сурови условия, достигащи до -30°C.

Показателите на биодизела са в основата на това превозното средство да работи ефективно и да ви осигури отлични условия за намаляване на разходите.

За отопление

Още от времето на социализма в много фабрики и административни сгради, училища и различни социални заведения са изградени системи за такъв тип отопление с нафта. Затова и до днес те функционират и се използват през димните месеци като изгодна мярка за повишаван на температурите в помещенията.

Вида дизелово горива се характеризира с:

  • Висока калоричност;
  • Ниска цена;
  • Значително по-нисък акциз от този, който се начислява за ресурса за задвижване на моторни превозни средства.

За производствени мощности

дизеб за земезелие

За пътно строителство, за земеделски машини, индустриална техника и други се използва не по-малко популярното гориво без биокомпонент. То не е толкова екологично колкото останалите, но въпреки това притежава отлични свойства и качества, на които бизнеса разчита за извършване на своите дейности.

Що се отнася до предимствата на доставките от Дизелор по отношение на този продукт клиентите могат да разчитат на:

  • Качество;
  • Навременни доставки;
  • Добри цени;
  • Отлични показатели при разход.

За да инвестирате разумно и да контролирате бизнес решенията си започнете от избора на ефективни и доказани горива с безупречни качества.