Училище по Тай Чи

Здравейте скъпи читатели!

Радваме се, че отново ще отделите от цените си минути за нашата скромна, но надяваме се полезна статия посветена на училище по Тай Чи и бойните му характеристики.

Днес, нетрадиционно, ще покрием една интересна тема. Тема свързана със спорт, здраве и … още нещо 🙂

Много от вас са спортували нещо, а тези които не са, най – вероятно винаги са желали да спортуват нещо. Е, както се казва сега е момента, просто го направете!

Спорта е изключително полезно и увличащо занимание, за всеки различен човек, различните спортове представляват различен интерес.

За някой хора любим спорт е футбола, за други тенис (макар че не е от най – атрактивните според нас) за трети са бойните изкуства.

Решили сме да се фокусираме върху едно бойно изкуство, не толкова разпространено в България, може би… но се надяваме то да докосне сърцата ви, това е най – важното когато говорим за спорт и здраве.

Бойното изкуство, което смятаме да покрием се казва Тай Чи, странно китайско или японско име, което покрива един много красив спорт.

Ако бойните изкуства не са вашият избор можете да спрете да четете нашата статия тук… Ако сте заинтересувани да научите за училищата по Тай чи, продължете.

Ако са, то настояваме да пробвате Тай Чи. В София има доста клубове по Тай Чи, в които можете да намерите сертифицирани треньори по този боен спорт, но ви препоръчваме да се доверите и насочите към  taichi(dot)bg и уважаваният от нас и от общността на Тай Чи господин Ованес Будакян. На сайта му можете да проследите неговият път в Тай Чи и как той го популяризира в България и на Балканите.

Лекарите съветват да практикуваме някакъв вид спорт поне 2-3 пъти седмично, да се движим, да се разхождаме и да прекарваме време навън. В нашето забързано ежедневие, изпълнено със стрес, спорт като Тай Чи ще ни е от полза.

Точно тази философия е заложена във всеки спорт, но най – вече в древните бойни изкуства. Така хем ще сте здрави, хем ще сте щастливи, хем ще слушате жена си / мъжа си повече…  А това си е важно в този динамичен, динамичен, съвременен и модерен живот.

Благодарим ви за отделеното внимание, скъпи читатели, вашето мнение е важно за нас и ще се радваме да споделите с нас вашият любим боен спорт или спорт, като цяло? Какви са плюсовете според вас на бойните изкуства и в частност Тай Чи?

Можете ли да вместите нещо такова във вашият график и по кое време можете да се възползвате от такъв тип тренировка / почивка ?

До скоро виждане!