Кога тяговият акумулатор е необходимост

Понякога е трудно да се ориентираме в огромното разнообразие от продукти, особено когато се опитваме да купим най-доброто за своята кола. Поддръжката на автомобила не е моментна прищявка, а начин да си осигурим спокойствие.

Разшифроването на купищата технически характеристики може да се окаже голямо предизвикателство, особено за онези от вас, които не са на „ти“ с тази част от шофирането. Дори и ако сте значително компетентни в областта, пак може да срещнете затруднение при избора на продукт. Тук сме се заели да ви представим основното, което трябва да имате предвид при избора си, а реномираните марки тягови акумулатори от Dikar са готови да говорят сами за себе си на всички от нас, които сме решили да се възползваме от надеждните съвременни технологии.

За кого е предназначен тяговият акумулатор?

Всички тягови акумулатори се славят с една основна своя характеристика. Те са незаменим източник на ток за продължителни периоди от време. По-дебелите плочи, с които са снабдени тяговите акумулатори, са идеални за осигуряване на енергия на всички модерни превозни средства. Този вид батерии издържат на много по-дълбок заряд и се славят с много по-голям брой цикли заряд-разряд.

Акумулаторите са едни от най-важните компоненти на автомобила. От тях зависи неговото функциониране, а никой не иска да го подлага на съмнение, особено през предстоящите зимни месеци.

На външен вид тяговите акумулатори не се различават съществено от стандартните такива. За сметка на това обаче, по своята същност те са готови да ни предложат нещо по-различно.

Първото, което ще ви направи впечатление е по-голямото тегло. Както споменахме вече, те са снабдени с по-дебел слой плочи. Могат да се справят с напрежение от 4, 6 или дори 12 VDC. Не се нуждаят от обслужване. притежават впечатляващите почти хиляда цикъла на зареждане и също така се характеризират с по-голям вискозитет. Те могат да бъдат както гелови, така и сухи. И не на последно място, могат да се произвеждат в нужните габарити.

Последното е важно за всеки един тип акумулатор. Когато купувате такъв е важно да вземете предвид не само мястото, с което разполагате, но и вида на консуматора, който искате да захраните.

Тъй като тяговите батерии са предназначени за дълбоко разреждане, те се оказват много подходящи дори за соларни инсталации.

Независимо обаче, за какво точно ще ги използвате, няколко фактора се оказват определящи при избора. Такива са марката, качеството и цената.