Как да изберем подходящи килими за различните стаи в жилището

кожен килим

Интериорът на всеки дом е важен за неговите собственици, защото щом се приберат, искат да бъдат заобиколени от красиви и практични вещи. Отделя се невероятно много време на подбор на различните артикули и на това те да бъдат съчетани и хармонизирани помежду си, за да направим жилището уютно, комфортно и релаксиращо. Дори и най-дребният детайл трябва да бъде обмислен внимателно. Впечатление прави липсата на килими в някои домове. Те определено имат ключова роля за това стаите да изглеждат уютно и напълно завършени интериорно. Днес ще поговорим точно за този артикул и неговата роля в нашия дом.

Защо килимите са толкова важни

Ще намерите интересни модели в онлайн магазин Memo.bg. Не пропускайте да се сдобиете с качествени килими, които ще допълнят обзавеждането и ще създадат една определена топлина във всяка от стаите. Подобен елемент балансира помещението, защото оформя конкретен кът и разпределя различните зони. Оттук идва и трудността при избора на нещо подобно, защото трябва да се вземат под внимание различни критерии. Това могат да бъдат фактори като размерът на мебелите, формата и размера на стаята, както и разположението на всички интериорни елементи.

Как да изберем за различните стаи в жилището

Килими се поставят почти навсякъде като дизайнът им и формата варира в зависимост от характеристиките на стаята. Ето защо трябва да бъдем особено внимателни, когато търсим нов модел за:

килим
  • Хола – най-използваното помещение, в което трябва да поставим удобен и практичен модел, който лесно се вписва в интериора. Размерът не може да бъде по-голям или по-малък като решението е изцяло наше. Ако инвестираме в голям качествен артикул, трябва да предвидим възможността да се почиства професионално поне два пъти в годината, защото праха който ще натрупа никак няма да е малко. Средно големият килим е най-срещаната и избирана опция от потребителите. Той може да бъде в различен цвят от преобладаващия и така да се оформи като акцент;
  • Спалнята – спалнята е любимата част от жилището, в която си почиваме и релаксираме, а сутрин се приготвяме за работа. Когато леглото е разположено по средата по-удачният вариант е да се вземат два малки килима, които да се сложат от двете страни и един средно голям за останалата част от стаята. Килимите с по-малки размери са и по-лесни за поддръжка, но големият разположен правилно създава усещане за лукс и комфорт;
  • Кухнята – онлайн ще намерите много различни модели, подходящи за тази част от дома. Материите са по-специални и лесни за поддръжка като не задържат петна и са по-малки като размер. Може да го поставите пред работния плот, за да не усещате студените плочки под краката си или в зоната за хранене където ще бъде по-уютно;
  • Коридор – уверете се, че той е подходящият размер. Килимът може да е разположен по цялото продължение на коридора или само в определена точка от него.

Когато ви предстои подобна покупка не бива да се тревожите дали ще подходите правилно към нея, защото има много предложения за обзавеждане, които ще ви помогнат с идеи и препоръки. Помислете преди да инвестирате в подобен артикул, защото ако изберете висококачествен той ще ви служи дълги години и трябва винаги да е актуален и да подхожда на дома ви.

Защо моделът за детска стая се избира по-трудно

Детската трябва да бъде място в което малчуганът се чувства удобно и е заобиколен от мечтаните вещи в подходящ за възрастта му стил. Трябва да бъдете много внимателни при избора на килим, защото ако детето е още много малко този артикул е предпоставка за събиране на много прах и акари. За по-големите деца се препоръчва модел, който е гладко изтъкан в ярки цветове или анимационни герои. Той ще създава уют на детето и ще го забавлява с красивия си дизайн и любими цветове.