Радиаторите – защо е важно винаги да са във форма

смяна на радиатори

Най-неприятно е по средата на зимния сезон радиатора да протече или да създаде предпоставка за сериозна авария в дома. онези от вас, които изцяло разчитат на софийския ТЕЦ да доставя топлина в жилището са наясно с рисковете, които носят със себе си старите инсталации от радиатори. Така, че днес ще ви представим една фирма, чиито телефон винаги трябва да имате под ръка, за да не изпадате в безизходица в най-неподходящия момент.

Ремонт на радиатори – кога са наложителни

Когато се изгражда една система за отопление с радиатори е особено приоритетно тя да бъде направена от професионалисти. Независимо, че на практика изглежда някак елементарно да се свържат радиаторите с меките връзки и по тях да потече топлата течност всъщност не е толкова просто да се изгради инсталация, която да работи максимално ефективно. Ако сте имали възможността да премахнете старите чугунени радиатори и да ги подмените с нови алуминиеви то едва ли скоро ще се наложи да ползвате професионални услуги, но при положение, че все още отлагате момента то риска от авария в старата отоплителна система е доста голям. Ето в такива случаи се нуждаете от услугите на ВиК Хелп София – смяна на радиатори.

Ремонт или подмяна на радиатори се налага в следните ситуации:

 • Избиване на влага или теч в следствие на корозия;
 • Амортизиране и чести дефекти по системата;
 • Ниско топлоотдаване поради натрупан варовик във вътрешността на старите радиатори;
 • Нужда от често обезвъздушаване на системата;
 • Неефективна работа на инсталацията и повишаване на разходите за отопление.

Това се все предпоставки, които бъркат дълбоко в потребителския ви джоб и именно поради това е важно да се прояви отговорност и да се свържете навреме с ВиК Хелп София за пълен анализ на радиаторите и отоплителната система, както и да се предприемат правилни действия за повишаване на качеството ѝ на работа.

Защо се препоръчват нови алуминиеви радиатори

Често клиенти питат защо е нужно да се сменят старите метални и чугунени радиатори с такива от алуминий. Причините са напълно конкретни  и ясни – алуминиевите са инвестиция, която се изплаща бързо, а като срок на експлоатация са реално вечни. ВиК Хелп град София разполага с опита и уменията да изгражда нови инсталации за отопление от модерни и естетични алуминиеви радиатори. Причините за това се крият в безспорните лидерски позиции на този модел радиатори. Не само, че са в с по-компактни и симпатични размери, но алуминиевите радиатори разполагат с редица преимущества пред останалите, изработени от метал:Радиатор

 • Алуминиевите радиатори са много леки и не натоварват конструкцията на сградата;
 • Имат много високо ниво на топлопроводимост;
 • Бързо помещението достига желаната температура, което автоматимно рефлектира на енергийните разходи, които ще трябва да заплатите;
 • Имат много елегантен и стилен дизайн;
 • Предлагат се в различни цветови гами, за по-добро приспособяване към домашния интериор;
 • Не корозират, не натрупват варовик, което е причина за тяхната дългогодишна експлоатация;
 • Вариант панелни или глидери (ребра), което позволява максимална адаптивност и минимално отнемане на площ от квадратурата на помещението.

Решението да смените старите радиатори с такива от алуминий има много ползи и предимства. Инвестирате не просто в ефективното отопление на дома си, а в неговия неповторим и уникален облик. С ВиК Хелп получавате гаранция за качество, най-добри цени и бързина на извършване на услугата. Професионалистите ще се погрижат и във вашия дом да е винаги топло и уютно, така че не отлагайте ремонта  и смяната на радиаторите дори в активен отоплителен сезон. Намалете ежемесечните разходи и се насладете на комфортна температура през денонощието. ВиК Хелп работят не само с клиенти от София, но и цялата страна. Ангажират се с изграждане на нови инсталации както и ремонт на стари отоплителни системи за един по-уютен и топъл дом.