Качествени офис столове за красива походка

Особено внимание трябва да обърнат не само учениците, но и служителите в офис

Изправеният гръбначен стълб е основна предпоставка за красива осанка. Неправилното седене, особено продължително време, може да доведе до изкривяване на гърба и увисване на рамената.

Особено внимание на това трябва да обърнат не само учениците, но и работещите в офиси, където стойката често пъти остава непроменена часове наред. Интензивният работен режим ни разсейва и не оставя възможности за грижи за позата, която заемаме. В такива моменти се отпускаме и гърбът ни се изкривява, което води до цялостно разваляне на стойката. Изправената походка е гаранция за хармоничен силует, прибран корем и няколко години по-малко от външния вид.

Освен визуалните негативни последици, болките съпровождащи едно нарушаване на естествената поза на тялото са много неприятни. А при много сериозни отклонения може да се стигне и до оперативна намеса. Няма причина да се лишите от качествен и поддържащ гърба стол. Идеалната позиция не е прищявка, а необходимост.

Крайниците също могат да са потърпевши от неправилната позиция на тялото. Ергономичността на стола е изключително важна за доброто състояние на организма. Всеки човек е различен на височина и килограми. Моделите на столовете също варират. Разнообразието е голямо и ако един вариант е удобен за някой, то за друг той не би бил подходящ.

Често пъти започваме работа във вече обзаведени офиси и нямаме възможност за избор. Но, ако такава съществува, не пропускайте шанса да пробвате преди да купите. Индивидуалните характеристики ни правят уникални и не е изключено да се затрудните в най-правилния избор.

Няколко условия за сполучливо попадение

 

  • Височината на седалката задължително трябва да има функция коригиране. Изберете оптималното положение в зависимост от вашата височина. Пневматичното регулиране е много удобно, тъй като дава възможност за корекция по време на седене.

 

  • Важно е подлакътниците също да се регулират, за да могат ръцете да почиват на нужната височина. Това ще предотврати последващи болки във врата и раменете. Но те не трябва да пречат на движението на стола към бюрото, защото това ще доведе до използване само крайната част на седалката и няма да осигури лумбална опора на кръста.

 

  • Независимата корекция на седалка и облегалка позволява многобройни варианти за позицията на гърба. Независимо от ръста и теглото на потребителя, динамичният механизъм за накланяне на облегалката при натиск осигурява движение, докато седите. Това е много полезна функция при продължително използване, която осигурява подходяща опора.

 

  • Колелцата са задължителни за свободно движение около по-голямо бюро. Лесно ще достигате всичко необходимо без да се налага да ставате от стола.

 

Изработка

 

Материалите от които са изработени столовете също оказват своето значение. Спарването или неприятният контакт с груба материя не са за предпочитане. Възможностите тук са няколко:

 

  • Кожа: тя е удобна и мека на допир. Има добра здравина и може да се използва дълго време

 

  • Плат: това е често срещан вариант. Обикновено той покрива подплатената основа.

 

  • Мрежа: тя позволява на вътрешността да диша и доставя комфорт при продължителна употреба.

Изборът зависи изцяло от индивидуалните предпочитания. Но, колкото повече функции предлага един стол, толкова по-голям шанс има да ви пасне.

Качествени и удобни офис столове от Монема