Какво е важно да имаме предвид когато избираме полилей

трио полилей

Сигурно не сте се замисляли колко огромно значение има изборът на осветителни тела в жилището. Светлината, която ни заобикаля играе ключова роля за това, да усещаме уют и комфорт в късните часове от денонощието. Красивите и разнообразни като дизайн полилеи са основният източник на светлина и съответно техният избор трябва да бъде направен разумно и внимателно. Това е дългосрочна инвестиция и детайлите са от огромно значение. Разбира се е важно да имате голяма база за сравнение и избор, когато търсите нещо подобно. Предлагаме ви да поръчате новите си осветителни тела онлайн от доказаният във времето магазин Atg.bg.

Какви са причините да изберем нов полилей

Щом осветителните тела са подбрани правилно за съответното помещение, те ще внесат различно визуално усещане когато влезете в стаята. Красивият и добре подбран спрямо стила на обстановката полилей, би могъл да направи хола или спалнята изключително атрактивни и елегантни. Остават много популярни моделите с висящи стъклени или кристални орнаменти, които пречупват светлината и създават приказно уютна атмосфера.

Изборът между различни модели и стилове е много голям, а това понякога може да ви обърка. Важно е да се придържате към интериора, който желаете да постигнете и ще имате перфектен завършек на обстановката. Полилей може да поставите не само в дневната и спалнята, но също така в детската стая или трапезарията.

Съвети за правилен избор на  полилей

Не забравяйте, че важността на този тип осветително тяло е много важна и това размерът му да бъде съобразен с капацитета на стаята. Силата на светлината трябва да е съобразена с обстановката и предметите върху които искате да се акцентира. Въздействието на новото осветление, ще бъде най-силно, ако сте определили правилно и височината за монтаж. Предлагаме ви няколко полезни съвета, когато сте в процес на търсене на нов полилей:

полилей
  • изберете модел, който може да се регулира при монтаж – голяма част от моделите имат тази опция, като лесно премахвате част от веригата и електрическия проводник;
  • ако желаете текстилен абажур е препоръчително той да бъде светъл, за да преминава по-добре светлината през него;
  • когато избирате полилей за трапезария е правилно да се съобразите с размера на масата за хранене. Осветителното тяло трябва да се монтира точно над нея и да не е по-голямо от диаметъра ѝ;
  • моделите за детска стая са отделени в самостоятелна категория, защото са изработени специално за най-малките с много картинки и цветни детайли.

Подобна покупка е добре да бъде направена от търговец, предлагащ богато разнообразие и качествени продукти. Хубаво е, че вече и онлайн има такива партньори в лицето на Atg.bg.