Как да изберем качествени и стилни покривки за трапезната маса?

покривка за маса

Във всеки дом има обособена зона, в която семейството се събира, за да се храни. Задължително е присъствието на голяма и функционална трапезна маса, която трябва да бъде покрита с красива и стилна покривка. Нормално е да притежавате повече модели за ежедневието и специалните поводи. В случай че желаете да се сдобиете с още стилни варианти ви насочваме към сайта на магазин https://movi.bg/pokrivki-masa. При подобна покупка от първостепенно значение е, да се съобразите с формата на самата маса. При кръглата бихте могли да ползвате кръгла или квадратна покривка, а при овалната и квадратната съответните модели, които отговарят на тази форма. Днес ще поговорим малко по-подробно затова, как да откриете подходяща разновидност.

От какви материи се изработват красивите и качествени покривки?

Едно от най-важните неща, когато избирате покривка за маса е, от какъв материал ще бъде направена тя. В каталога на магазин MOVI.BG ще разгледате много интересни и оригинални предложения от качествени и стилни като визия материи. Има значение дали купувате изделия за ежедневно ползване или за по официален повод.

Обикновено изкуствените материи като акрил и тефлон са подходящи за всеки ден, защото се поддържат много по-лесно и не задържат петна. Те не се мачкат и могат да бъдат в най-различни цветове и десени. Според специалистите за официален повод е добре да се насочите към покривка за маса, която е направена от памук или лен, добро предложение е и присъствието на дантела. За да изглежда обстановката по-красива и стилна ви препоръчваме едноцветните модели.

Така по-добре ще се открои красивата подредба на масата, приборите и другите декорации. Препоръчваме ви и използването на тематични покривки, които се отличават с десен съобразен с конкретния празник. Често това са Великден или Коледа. Ще е хубаво да изберете качествена материя, която ще пада добре и ще ви създаде комфорт и удобство по време на хранене.

Кои са предпочитаните десени и цветове?

Красотата на този вид изделия се свързва с това, как изглеждат и в какви цветове са. Щом сте открили хубава и качествена материя е редно да помислите и затова, в какви нюанси ще бъде. Тук също трябва да се ръководите от повода и от вашите лични предпочитания. Ще ви предложим няколко конкретни съвета:

  • ако основната мебел е в цвят светла дървесина – в този случай покривката може да бъде бежова, жълта или зелена. Нюансите много подхождат на цвета на масата, затова общата визия на зоната за хранене ще бъде по-красива;
  • ярки цветове и флорални мотиви – това може да е изделие, което използвате ежедневно и искате да внесете малко настроение в дома си. Подобна разцветка би могла да се използва и при по интимни семейни тържества;
  • покривка за маса с бляскав ефект – добър избор, ако жилището е обзаведено в модерен стил. При този модел е от значение мебелите да бъдат луксозни и елегантни, за да се допълват взаимно.

Най-важното правило тук гласи, че цветът на покривката за маса трябва да подхожда на интериора в трапезарията и да е в синхрон с останалите присъстващи цветове. Ако спазите това важно изискване няма как да сгрешите и винаги ще се чувствате приятно и комфортно в стаята.

Защо е препоръчително да използваме мушама в ежедневието?

Мушамата е позната на всеки, защото тя е артикул използван често в миналото. Има потребители, които се изказват против нея и я смятат за по-евтин вариант на покривката. Днешните модели имат съществени разлики с познатите ви от преди и са много по-красиви и качествени. Огромният плюс на мушамите се състои в това, че могат да бъдат почистени много лесно с влажна кърпа или гъба и не задържат никакви петна и лекета. Ще се уверите сами в положителните им характеристики, ако разгледате офертите на https://movi.bg/pokrivki-masa/mushami.

Мушамите са много подходящи за ежедневно ползване за масата в двора или ако имате деца. Щом поводът не е официален напълно е възможно хората седнали на трапезата да не са толкова внимателни. Не е нужно да перете и гладите всеки ден, след като може да си купите красива и стилна мушама. Съвременните изделия са направени от много по-качествена материя и изглеждат перфектно. Предлагат се в различни форми, цветове и десени, за да оформите обстановката според личните си очаквания.

Какви модели ще намерим в онлайн магазина?

В MOVI.BG ще откриете много интересни модели на мушами. Лесно ще изберете, ако имате идея, къде смятате да използвате новата мушама. Има дизайни, които са малко по-тънки и са подходящи за многолюдно парти, при което искате да предпазите масата от изцапване. Подобна мушама може да сложите и в зоната за хранене в градината или на терасата.

Ако не ви се инвестира в нещо скъпо винаги може да вземете и коледна мушама, която да ви създаде по празнично настроение. Моделите са красиви, качествени, почистват се лесно и са изработени в ярки и открояващи се цветове и десени. Цените на съвременните мушами не са високи и поради този факт често бихте могли да подменяте моделите, без да се притеснявате, че направите голям разход.