Как да изберем подходящата възглавница за да спим здравословно?

качествени възглавници

Всеки от нас се стреми към качествен сън.не е нужно много, но в крайна сметка  и най-дребните детайли биха могли да повлияят на безсънието, болките във врата и гърба, както и хроничното главоболие. Повечето хора гледат да инвестират в качествен матрак, с който наистина да се почувстват добре, но в повечето случаи забравят, че до голяма степен и възглавницата носи не по.-малка отговорност как се чувстват в леглото. Забелязваме доста варианти за възглавници на пазара – ниски, високи, големи, с разнообразен пълнеж. Действително понякога се затрудняваме да постигнем правилния резултат и да намерим най-правилното решение, затова днес ще акцентираме на това как да подберем възглавници, на които наистина да спим като бебе.възглавници

За да бъде главата ви в правилна позиция независимо от това как обичате да спите ( по гръб, по корем или настрани) възглавницата трябва да е максимално удобна. Тя трябва да осигурява както мекота за лицето и да го гали нежно, така и да е предпоставка за стабилност. Имайте предвид, че много болежки по тялото по време на сън идват именно от неправилните възглавници. Една от тях е главоболието, което е ваш спътник всяка сутрин. И да, станат ли ежедневни тези проблеми се замислете дали вече не е настъпил момента да купите нова възглавница.

Препоръчителни са средни като височина възглавници, особено за тези, които обичат да спят по гръб. Линията на тялото, която се образува трябва да е такава все едно сте изправени. Само така главата и врата няма да се натоварват и изпитват напрежение. Всеки грешно зададен ъгъл от възглавницата е причина за доста здравословни проблеми най вече върху опорно двигателната ни система. При спане настрани е добре възглавницата да е малко по-висока и по-твърда. Отново правилото е за позиция на главата все едно сте прави. Само така рамената няма да са подложени на натиск и сутрин няма да е нужно да се разкършвате реди да станете от леглото.

Вероятно и вие се събуждате и започвате да масажирате с ръка врата и челото си. Това са инстинктивните действия, които ни помагат да се отпуснем. Безспорно това е още един симптом, че възглавницата, която използвате е крайно неправилна. Ето защо е добре да сте доста взискателни към този съществен детайл от легловата ви композиция. Защото освен намаляване на напрежението в тялото ще намали и дискомфорта по време на почивка и сън. А въпрос на финансови възможности е с какъв пълнеж ще бъде възглавницата ви – дунапрен, латекс, мемори пяна или пух.