Защо е добре да обмислим внимателно отглеждането на куче у дома?

кучета

Няма съмнение, че животното, което с основание наричаме най-добрия приятел на човека е кучето. Има доста поради, които наистина са изключително грижовни и любвеобилни. Но в много от случаите хората нямат реална представа и не правят разлика между това да искат домашен любимец и да се грижат за него. Тъй като става въпрос за живо същество преди да си вземете куче внимателно проучете спецификите на неговата порода. Защото кучето не е поредната играчка за децата ви, а отговорност, която трябва да сте готови да понесете. Именно в това е и причината от самата неподготвеност на стопаните да страдат животните, да биват изоставени и подритнати. Затова апелираме към това внимателно да обмислите решението си. защото едно е да го искаш, а съвсем друго да можеш да му дадеш това, от което се нуждае.

Кучета има почти във всеки дом – апартамент, къща. Независимо от това дали кучето ви е голямо или миниатюрно имайте предвид, че е особено важно да му осигурите пространство и редовни разходки. Имайте предвид, че животните, които се отглеждат в дворове и къщи са много по-щастливи. Много трудно се приспособява животното към четирите стени, в които го затварят в малките си апартаменти. Докато вие сте на работа кучето ви ще страда, защото няма свободата, от която се нуждае.домашен любимец

Но не само разходките са ангажимент на стопаните. Безспорно за да се развива животното е много важно да му осигурите здравословна храна, както и внимание. Много стопани сравняват грижата за едно куче като за още едни член от семейството. И това действително е така, затова си помислете наистина ли сте готови, когато ви дотежат грижите и изпитате дори финансова невъзможност за грижа за животното да го изхвърлите на улицата. Не е ли това равносилно на раздяла с близък и скъп за Вас човек?

Всяка една порода кучета се отличава със своя характер и навици. Има такива, които са по-агресивни и не се препоръчва отглеждането им ако не разполагате с добра подготовка по отношение на справяне със ситуации, в които животното прояви агресия. Разбира се, в по-големия си процент кучетата са изключително привързани към своите стопани и са готови на всичко за да защитят живота им с цената на своя. Отдадени, любвеобилни кучетата не бива да бъдат поредния каприз за хората. Това са живи същества, които се нуждаят също от любов, грижи и внимание, отличават се с индивидуален характер ето защо бъдете особено критични към себе с и желанието си да си вземете куче у дома.