Как се избира гранитна мивка

гранитна мивка

Щом сте се спрели на вариант гранитен умивалник за кухнята то очевидно за вас няма значение цената на оборудването. Анализ на предложенията в https://www.mebeliarena.bg/ показва, че това са решения, които на първо място се отличават с по-високите си цени, о бдете сигурни, че този показател никак не е случаен. За да сте напълно сигурни във взимането на правилното за кухнята си решение то това, от което се водите трябва да бъдат особеностите и качествата, които могат да гарантират пълна удовлетвореност при използването на оборудването. За да ви спестим време и усилия ще представим някои съществени елементи, които да приложите в случай, че предстои да направите подбор на вариант от гранит.

Размери и дълбочина на мивката

Ключов технически показател за това, че наистина ще имате нужда точно от този вариант гранитна мивка са определянето на нейните размери както и дълбочина. Това е показателно за ежедневните ви нужди и занимания. Когато мивката е правилни пропорции то това няма да предизвика дискомфорт без значение дали миете съдове или пък хранителни продукти.

За да не излизат пръски от умивалника и да не се мокри пода съвета на експертите е да акцентирате не на прекалено голяма мивка, а на такава, която е с оптимална дълбочина. Това идва да покаже, че всъщност си гарантирате както измиване на по-големи съдова така и безупречна сухота около умивалника.

Устойчивост на високи температури и механични повреди

Гранитните мивки са изумителни. Те се отличават със своите качества и здравина. Избирайки точно такива вие решавате редица проблеми при домакинстване, които биха били пагубни за обикновен вариант умивалник. Водещите свойства на гранита се дължат най-вече на неговите:

  • Стабилност при третиране с химикали;
  • Издръжливост на много високи температури;
  • Устойчивост на замръзване;
  • Отблъскват бактериите и замърсяванията;
  • Не се драскат;
  • Не се чупят.

Накратко това са едни от най-стабилните и здрави решения, на които можете да разчитате при оборудване на кухнята.

Богат асортимент от дизайни и цвят

Двукоритна гранитна мивка

За да се превърне в акцент, допринасящ за луксозното излъчване  в интериора е необходимо при избиране всеки да се възползва от дизайна и цветовите акценти, които са характерни за мивките от гранит. Богата е палитрата от нюанси, в които могат да бъдат тонирани, а възможностите за дизайни се конкретизират спрямо потребностите на клиента:

  • С едно корито;
  • С отцедник;
  • С две корита;
  • С нестандартни дизайни и много други.

Инвестирайки в такова оборудване си осигурявате изключително атрактивно и модерно оформена кухня.