Какво трябва да знаем когато търсим нова кухненска маса

маса

Всички членове на домакинството активно използват кухненската маса, защото обикновено тя е мястото където се събираме за хранене, каним гостите, а сутрин пием кафе на спокойствие и закусваме. Също така е нормално, ако кухнята и трапезарията са в едно общо помещение да използваме плота на масата като място, където да подготвяме продуктите за готвене и да извършваме друга домакинска работа. Ако сте решили да изберете нов и по-практичен модел, трябва да насочите вниманието си към здравината, формата и материалът от който е изработен. Препоръчваме ви сайта на https://www.venus.bg/ откъдето много лесно може да изберете и поръчате модерна кухненска маса.

Кои критерии да следваме когато избираме нова мебел

За начало е препоръчително да се съобразите с размера на помещението и броя на хората, които ще използват артикула ежедневно. Кухненската маса трябва да бъде избрана внимателно и разумно, за да се вписва по най-добрия начин в интериора на помещението. Материалът от който е направена до голяма степен има влияние, защото именно той задава и стила. Цветовете трябва да си подхождат като ви съветваме да се съобразите с цвета на стените, завесите и килимите. Кухненската маса е притегателен център, който трябва да носи спокойствие и уют със своята функционалност. Ако помещението е по-малко, може да се доверите на добре познатите разтегателни видове, които ще ви предоставят необходимото място да настаните още хора.

Изберете подходяща форма

Това е може би най-важният критерий за избор на подобна мебел. Хубаво е да се запознаете с всички варианти, които ви предлага Venus.bg:

разтегателна маса
  • Кръгла – много често предпочитана от хората, тъй като създава определено усещане за уют и интимност. Може да бъде поставена в различни по форма стаи като тези с по-малък размер са по-подходящи;
  • Квадратна – класическа мебел, която ще стои добре също в квадратна стая. Тя придава определено усещане за стил и изтънченост;
  • Правоъгълна – форма, предпочитана от клиентите, защото е удобна и могат да се настанят повече хора. Когато помещението е тясно и дълго кухненската маса ще бъде негово естествено продължение и ще стои много елегантно;
  • Елипсовидна форма – разновидност на правоъгълната, но с по-меки линии и без наличието на остри ъгли. В случай, че имате малки деца тя е за предпочитане, тъй като няма опасност да се наранят. И от тази форма ще срещнете модели с разтегателен плот което е чудесно.

Надяваме се, че представената днес информация ще ви помогне да намерите кухненската маса, която най-добре ще допълни практичността на вашия дом. Огромният асортимент от актуални модели в каталога на търговеца със сигурност ще допринесе за това.