Знаете ли, че…

аспиратор

Няма как да знаем всичко, което е свързано с кухненските уреди. Но пък има начин да се информираме за онова, което търсим, защото Интернет пространството може да ни поднесе едни от най-добрите изненади. Въпросът днес е: Каква е разликата между вграден аспиратор и абсорбатор. Онези от вас, които са по –наблюдателни биха открили приликата и тя е, че и двата уреда са вградени, но знаете ли какви са разликите между тези почти идентични уреди за пречистване на въздуха в кухненската зона? Като за начало ще ви поканим в каталога на Мебели Арена тук https://www.mebeliarena.bg/уреди-за-вграждане/абсорбатори-за-вграждане. Доста интересна колекция от вградени модели за аспирация ще откриете, но все още нямате никаква представа каква е основната им разлика, нали…

По какви се различават

За да открием разликите то на първо място е нужно да ги разгледаме като два отделни уреда. Ето какво представляват вградените аспиратори. Те са онези интуитивни части от оборудването на съвременната кухня, на които можете да разчитате за бързото извеждане на миризмите и парите във въздуховода. Т.е. за да може да функционира ефективно този уред е необходимо да го свържете в комина. Не винаги кухнята е снабдена с такъв, което на практика прави невъзможно монтирането на такъв уред.Таванен аспиратор за вграждане

За да се справите с влагата от готвенето, парата и миризмата на пържено, печено и т.нат. не бива да се тревожите, че нямате въздуховод, в който да включите аспирацията. Предоставят ни от Мебели Арена една съвсем иновативна технология, а именно аспираторите. Те са с идентични пропорции и наистина са същите като аспираторите, но при тях няма нужда от въздуховод. Това се дължи на:

  • Филтрите от активен въглен, които пречистват въздуха;
  • Мощния мотор, който осигурява силно завихряне и освен изсмукване, връща пречистения въздух обратно в стаята;
  • Постоянни филтри, които имат за цел да задържат мазнини и миризми, а за поддръжката им можете да се погрижите чрез измиване в съдомиялна.

В зависимост от типа на кухнята си имайте предвид, че аспираторите и абсорбаторите са решенията, с които можете да намерите оптимален начин за освежаване на въздуха след готвене.