Защо котлите от стомана са добро решение при отопление на твърдо гориво

Котел на твърдо гориво

Преимуществата и удобствата, които предлагат стоманените котли на твърдо гориво никак не са за подценяване. В по-студените райони на страна се оказва сериозна необходимост прилагането на по-ефективни уреди за отопление като идеята е да се осигури максимално благоприятна температура на отопляваната къща, апартамент, мотел, хотел или друго. Котлите на твърдо гориво не случайно се ползват, тъй като те осигуряват ефективност и надеждност при свързването им с парно отопление. Отоплението е основно перо като разход за всяко домакинство, което предполага вземане на мерки, с които да се осигури оптимално и надеждно решение спестяващо средства, а в същото време гарантиращо висока ефективност.

Котли от стомана – сигурния избор

Наричат ги едни от най- добрите и разпространени видове котлета за парно. Техническите предимства на тези стоманени котли се крият главно в материала, от който се изработват. Несъмнено фактор се оказва осигуряването на дълголетие, сигурност и безопасност при експлоатацията на тези уреди. Но не бива да подценяваме и това, че наистина е необходима професионална консултация по отношение на подбора, монтажа, гарантирането на ефективност и т.нат.

Определят стоманените котли като едни от най-правилните варианти за отопление на твърдо гориво, тъй като генерираната топлина се усвоява максимално ефективно и се разпространява с помощта на радиаторите до всяко помещение, включено в изградената инсталация. Ако търсите уред, който наистина да може да гарантира сигурност и спокойствие то експертите съветват да изберете стоманени котли като една добра инвестиция, която е с бърз темп на възвръщаемост.

Марки стоманени котли препоръчани от експертите

Ако си направите труда да се запознаете с вариантите ,които днес се предлагат на пазара ще установите, че наистина имате доста богат избор от марки, които са утвърдени не само на нашия пазар, но и в световен мащаб. Въпреки, че взе повече се алармира за намаляването на употребата на уреди, работещи на твърдо гориво (дърва и въглища) то се оказва, че има не малко домакинства, за които това е един от най-икономичните и рентабилни методи за осигуряването на топлина за по-голяма квадратура.котел от стомана

Едни от най-добрите и доказани като варианти стоманени котли са:

  • Котел BURNiT

Българската марка работи по високи европейски стандарти и предлага на своите клиенти сигурни и надеждни решения с оптимална безопасност и надеждност. Контрола на горивния процес се осигурява посредством нагнетяващ вентилатор. Приоритетите на тези стоманени котли е в това, че освен на твърдо гориво те могат да бъдат доокомплектовани и с горелка на пелети, което реално да подобри тяхната ефективност. От 20 до 250kW  мощност се предлагат тези котли, което ви позволява да се съобразите с общата квадратура на пространството, което ще отоплявате с котела;

  • MAT

Също български производител на котли на дърва и въглища, който успя да се наложи на пазара като бюджетно решение. изключително здрави и високоефективни, с пълноценно отдаване на температура, много добра изолация, предотвратяваща топлозагубите са в основата на това все по-голям да става броя на клиентите на тези стоманени котли. За разлика от първия български производител, който представихме МАТ залагат на решения с по-ниска мощност, а именно от 25 до 110kW;

  • Чужди марки

На нашия пазар можете да срещнете и котли, произведени в други страни. Чешката марка ATMOS, хърватската Centrometal и турската Caltherm също заслужват внимание. Ефективността им е в това, че се произвеждат по утвърдени стандарти и тези стоманени котли са една гаранция за ефективност и дългогодишно използване. Някои от брандовете дори предлагат на своите клиенти вграден бойлер в котела, което осигурява и топла вода по време на неговото ползване. Така имате възможност да спестите допълнително електроенергия.

Предложенията, които изброихме днес идват от специализирания магазин за отоплителни уреди Balkan Energy. Доверете се на най-високо качество и отлични цени.