Термопомпите въздух вода – представяне

въздух вода термопомпа

Ако сте попаднали на днешната ни публикация то явно се интересувате от термопомпи и сте се запознали с видовото многообразие, което се предлага на пазара. Очевиден е интереса към тези, които са известни като аеротермални. Този тип термопомпи използва топлината от околния въздух за да я пренесе с помощта на въздух или вода като отоплително средство във вашия дом. И предвид това, че не е зависим възобновяемия енергиен източник от геотермални или хидротермални проучвания то това дава възможност да се ползва от имоти, които са тип многоетажни, нискоетажни, административни, индустриални и други. Ще ви разкажем малко повече днес за термопомпите въздух вода, тъй като те са едни от най-широко приложимите, независимо от това какъв е имота ви и къде е неговото местоположение.

Същност на термопомпите въздух вода

Това са енергийно ефективни уреди, които се приемат като едни от най-надеждните и висококачествени решения, които използват околния въздух за да оптимизират разкодите за отопление. Предимството на тези уреди е в това, че те могат да работят до температури – 20˚ C, а освен това са с нулеви вредни емисии, което ги определя като най-екологичните предложения на пазара. За да се инвестира във въздух вода термопомпа е необходимо да се предварително информирани съобразно това какви са работните режими, до колко е ефективна термопомпата и дали ще доведе до очакваните резултати.

Ако трябва да опишем на разбираем език принципа на работа на термопомпата въздух вода то ще я сравним принципа на хладилника, който използва всяко едно домакинство. Тук обаче работния режим е на обратно – не към охлаждане, а извличане на топлината от околния въздух и пренасянето ѝ в жилището ви.

Подобряването на режимите на работа на термопомпите както и тяхното усъвършенстване е предпоставка тяхната ефективност да бъде между 250 и 400 %. Изключително осъвременени уреди, които дори при отрицателни стойности на околния въздух успяват да извлекат топлината и да я пренесат в дома. самата ефективност на термопомпата се определя от това какъв е коефициента на преобразуване на топлината. Колкото по-висока е стойността то толкова по-ефективна е термопомпата.

Подходяща ли е термопомпа въздух вода за апартамент

Предвид това, че повечето от читателите ни живеят в апартаменти то възниква въпроса дали тези икономични и екологични уреди са приложими за многоетажни жилищни сгради и апартаментите в тях. И след като околния въздух е навсякъде то ето, че основния енергиен източник, който е необходим за работата на термопомпата не е пречка за това термопомпата от този вид да бъде използвана в апартаменти,Инверторна термопомпа независимо от нова на кой етаж се намират.

Това, което споделят специалистите, които предлагат тези уреди е следното/

  • Термопомпите въздух вода са подходящи за стари и нови жилищни сгради;
  • Адаптират се лесно както към новоизградени така и стари отоплителни инсталации;
  • При добра топлоизолация термопомпата ще използва много по-малко количество електричество за да поддържа температурата в жилището;
  • Термопомпите въздух вода могат да работят като отоплителен уред, уред за охлаждане и като средство за осигуряване на топла вода;
  • Съвместими са с инсталации то конвектори, подово отопление, радиатори за парно.

Ако искате да намалите сметките за електричество, да инвестирате разумно и отговорно то ето, че именно термопомпите въздух вода са средството, с което можете да се справите безупречно, независимо от това какво е естеството на вашето жилище, квадратура и етажност.

Няма спор, че това е съвременен начин да подобрите начина си на живот. Инвестицията е една идея по-висока от останалите уреди за отопление, но със сигурност бързата възвръщаемост и ниските показатели за обслужване и ангажираност са пътя към създаването на енергийно ефективен дом. За отопление, охлаждане или топла вода изберете най-иновативните решения, които се предлагат на нашия пазар.