Термокамерите – най-ефективните апарати за диагностика на скрити течове

течове

За откриване на течове и локални водопроводни аварии днес съвременните водопроводчици предоставят на клиентите си много по-ефективни и бързи услуги като използват съвременна апаратна диагностика. Със сигурност онова, което ще ви направи впечатление е, че уредите за откриване на течове са не малко. Днес ще ви запознаем с онези от тях, които наистина се отличават с една неповторима лекота и прецизност, допринасящи за много бързото разрешаване на проблема. Термокамера се нарича уреда, който все повече водопроводчици прилагат в своята практика като средство, с което успяват да постигнат много добри резултатите с оглед на по-прецизното и с до 98 % локализиране на аварията.

Как се откриват течове с термокамера

Принципа на действие на термокамерите наистина е елементарен. Те извършват обследване на проблемната област и така на база температурната разлика между стените и водата се установява позицията на теча. Поради това, че с тези машини се оперира изключително лесно е важно да отбележим, че не се изискват кой знае какви умения за да се установи къде точно се намира проблема. Няма нужда да преминавате курс за работа с термокамери, тъй като в краткото ръководство към всеки апарат има конкретни насоки за неговата експлоатация.водопроводчик

Какво е нужно да знаете за откриване на течове с термокамера? Това е уреда, който използват все повече водопроводчици, когато става въпрос за локализиране на водопроводна авария. С помощта на уреда се извършва детайлно изследване на определен район като при показване на температурна разлика екрана на термокамерата разграничава и оцветява теча в различен цвят от основния т.е. този на стената и зидовете.

Разчитането на резултатите от професионален водопроводчик показват, че има проблем в съответната зона и точно там е необходимо да бъдат насочени усилията на експерта, който ще отстранява аварията.

Течовете се откриват най-лесно и бързо с термокамера, защото:

  • Показват към момента на диагностиката къде е проблема по водопроводните тръби;
  • Няма нужда от предварителни къртения и разрушаване на облицовки;
  • Много коректно отчитат локацията на проблема;
  • Това е един от най-евтините методи, с които се установяват такива ВиК аварии;
  • С точност до 98 % е резултата, който дават термокамерите.

Безспорно това са най-съществените предимства на прилагането на термокамерите, тъй кат тази апаратна диагностика се счита за най-бързата, ефективна и наистина достъпна за всяко домакинство, което има съмнение за нередности по водопровода.

Скъпа ли е апаратната дигностика

Термокамерите са свръх чувствителни уреди, които с помощта на температурата успяват да установят течове от инсталации, топлозагуби, наличие на подпочвени води и т.нат. При различните обекти е добре да се вземат под внимание всеки от проблемите, тъй като така разходите и материалните щети ще могат да бъдат намалени. По отношение на скритите течове в дома ни термокамерите се оказват супер ефективни. Причините са в това, че те ни спестяват пари от наемането на къртачна машина и оператор, които да стигнат до мястото на спуканата тръба. А при разрушенията, които могат да обхванат доста голям участък сами можете да се досетите колко средства ще се наложи да инвестирате в ремонти и поправки.

Термокамерата осъществява пълен контрол върху нежеланите и неочаквани материални щети. Това е една от евтините диагностики, при които в рамките на десетина минути можете да установите дали в апартамента ви има теч и къде се намира.  В зависимост от квадратурата, която се обследва цената варира, но на фона на това, че пестите време и придружаващи финансови загуби от къртене и разрушаване на облицовки то стойността на услугата откриване на течове се оказва наистина символична.

Термокамерите предоставят:

  • Бърз и прецизен начин за откриване на течове;
  • Те са високоефективни;
  • Услугата по откриване на течове е в пъти по-евтина от стандартната, при която се прилага основно къртене.