Къде се използват светлоотразителните жилетки?

светлоотразителна жилетка

В ежедневието много пъти ще забележите хора, които са облекли светлоотразителни жилетки. Това облекло се използва от служители, чиито длъжности са рискови и има опасност от инциденти. Вниманието трябва да е насочено към тях, затова и работното им облекло е съобразено с тази характеристика. Сигналните връхни дрехи са задължителни за пътните полицаи, работниците във ВИК компании, строителите, хората работещи на пристанища или в индустрията. Не бива да забравяме, че и шофьорите е важно да разполагат със светлоотразителна жилетка в автомобила, тъй като ако възникне някаква авария и трябва да сменят гума например е важно, да са обезопасени и да се забелязват отдалеч. Ако разгледате каталога на Bult.bg ще забележите, че има различни видове сигнални униформи, които може да поръчате лесно по интернет.

С какво се характеризират светлоотразителните жилетки?

При положение че сравните този артикул с класическия, ще забележите, че тук присъстват специални по-плътни ленти, които могат да бъдат щамповани или зашити. Тази отразяваща лента е покрита с множество плътни частици познати като стъклени перли. Щом този материал бъде осветен под определен ъгъл, той връща светлината към първоизточника и така човекът облечен в светлоотразителна жилетка става още по-забележим в тъмното.

сигнална жилетка

Това е причината сигналното облекло да се свързва с безопасността на работника, който е облечен с него. Има практични модели допълнени с различни джобове и ципове качествено изработени, за да се използват максимално удобно. Такъв вид облекло спокойно може да се използва от куриери, които се движат с велосипеди, шофьори които са спрели аварийно или всеки човек, който е на пътното платно в тъмното. Онлайн най-често ще откриете светлоотразителни жилетки в жълти и оранжеви нюанси. Причината за това е, че цветовете насочва вниманието към работника дори и през деня.

Как да изберем светлоотразителна жилетка?

За да поръчате сигнално облекло, трябва да се съобразите със стандартните критерии за избор. От Bult.bg ще ви предложат няколко практични съвета:

  • обърнете внимание на качеството на изработка – материята, от която е направена светлоотразителната жилетка е важно да е висококачествена, да се поддържа лесно и да отговаря на всички изисквания и стандарти на закона;
  • точният размер – моделите се изработват в различна номерация за да са максимално удобни за хората, които са облечени в тях. Препоръчваме ви да избирате малко по-голям номер, защото сигналните връхни дрехи се поставят върху друг вид облекло. Ако вземете това под внимание, ще изберете много по-точно правилния размер;
  • цената – артикулът не е скъп и точно затова всеки може да си го позволи. Щом пазарувате работно облекло на едро също ще останете доволни от разумните цени онлайн.

Сигналното работно облекло е важно, затова не пренебрегвайте неговата покупка и се снабдете с необходимите модели навреме.