Какво трябва да обмислите когато купувате кухненски столове

трапезен стол

Всяка мебел която прибавяме към интериора е добре да бъде добре съчетана с останалите артикули в жилището. Освен това е важно да бъде и удобна от практична гледна точка. Това най-вече се отнася за кухненските столове, които понякога остават пренебрегнати за сметка на други мебели в жилището. Те обаче също трябва да бъдат избирани внимателно и да се спазват основни правила. Мебели Венус ви препоръчват различни актуални модели, които може да разгледате бързо в сайта на магазина. Богатото разнообразие не бива да ви обърква, тъй като то ви предоставя шанс по-лесно да откриете правилния модел за вашия дом.

Кой от различните видове столове да предпочетете

Както вече споменахме разнообразието е огромно и за да ви бъдем полезни в търсенето ще споменем няколко от категориите на които да обърнете внимание:

стол
  • Традиционните кухненски столове – те винаги си остават популярни, тъй като изглеждат семпло и са достатъчно функционални. Могат да бъдат със или без подлакътници в зависимост от вашето желание;
  • Модели тип кресло – те са удобни и меки, но е важно да отчетете и това, че заемат повече място. Дизайнът им се припокрива с този на креслото и имате много добра опора за гърба и кръста;
  • Модели с висока облегалка без подлакътници – този вид кухненски столове са изключително модерни и естетични като често основата им не представлява познатите четири крака, а е извита като шейна. Могат да бъдат намерени в най-различни цветове и тапицерии с които да ги съчетаете с интериора;
  • Сгъваеми кухненски столове – ако не разполагате с достатъчно пространство или пък сте на квартира това е добър избор, който ще ви осигури удобство по време на хранене и ще спестите от мястото.

Както и сами установявате вариациите са страшно много. Когато правите своя избор вземете под внимание какъв е видът и стилът на масата, както и това от какъв материал е изработена тя. Важно е между артикулите да има някаква връзка и хармония, което ще направи обстановката по-уютна и стилна.

Каква тапицерия да изберем за кухненските столове

Повечето модели се предлагат с различен вид тапицерия като текстура и цвят. Предварително трябва да прецените кой вариант е по-подходящ за вашия начин на живот, тъй като различните дамаски се поддържат по различен начин. Има такива които са луксозни и трябва да бъдат пазени, а в кухненската зона понякога това е трудно. Друга опция във Венус е екокожата която е достатъчно износоустойчива и се поддържат лесно. Текстилните тапицерии са много предпочитани, независимо от модела на кухненския стол. Подберете и подходящ цвят, който ще се синхронизира с интериора.