Важен ли е спирателния кран за ВиК инсталацията в дома Ви?

Като се има предвид, че спирателния кран е толкова важен колкото да имате водомер всъщност се оказва високо отговорно да бъдете експедитивни при потенциален появил се проблем. Помислете само ако се нуждаете от ремонт на някакъв водопроводен елемент или пък се налага да бъде извършен монтаж на пералня, бойлер или пък друг работещ с водозахранване електроуред какво първо следва да направите? Разбира се, че е задължително да спрете водата именно от спирателния кран. Ако имате проблем и няма как да завъртите дръжката на крана то вече се нуждаете от професионална намеса. От наносите, които се движат с водата е възможно да се натрупат микроскопични частици, които да затруднят работата на спирателния кран. Неговата подмяна или поправка биха били една наистина ефективно действие от ваша страна. Но като се има предвид сложността на спецификата на този важен за водопроводната инсталация елемент е наистина повече от нормално да се съсредоточите върху издирването на специалисти, които са наясно с естеството на работа и бързата поправка. В София ремонт на спирателен кран може да се извърши от фирма Хидро Старт. Екипа от мобилни специалисти ще посетят адреса ви в кратки срокове и отстраняването на възникналата авария ще се извърши за минути.спирателен кран

Защо да отлагате е да чакате проблема да се разреши сам? Всъщност когато става въпрос за аварии, които са причинени от вода то имайте предвид, че те ще стават по-сериозни и щетите, които ще нанесат могат да са наистина отговорни за високите разходи по ремонтите дейности в жилището. Затова едно телефонно обаждане би било изключително ефективното средство, с което да се постигнат благоприятни резултати и изход от ситуацията.

Спирателните кранове са много като видове и това се определя в зависимост от тяхното приложение. На първо място най-важния е главния спирателен кран. С негова помощ осъществявате контрол върху притока на вода в жилището. Можете да увеличите налягането на влизащата в дома вода или пък да го намалите. Ако се чува свистене или пък при пускането на водата се усеща дори „потреперване на тръбите“ е препоръчително налягането да се намали, така ще избегнете евентуално спукване на тръба от създаденото напрежение. Както вече споменахме е възможно и да се наложи спирането на водата в цялото жилище, а това може да стане единствено чрез намесата на спирателния кран. Ако той не работи и се нуждае от своевременен ремонт не бива да подценявате проблема, а веднага се свържете с Хидро Старт София – за да работи ВиК инсталацията Ви безотказно.