Кой интериорен компонент се определя като най-важен за спалнята, разказват от Лени Стил

Някои мебели са създадени, за да правят живота ни по-лесен… Сред тях са добре познатите на всички ни скринове и комоди, които са част от интериора на почти всеки дом. Тяхната слава почива на безапелационните им предимства, за които ще поговорим в настоящата статия. Ако ви е интересно да научите повече за този вид мебели и ги намирате за изключителни, останете нас и запомнете онова, което следва да кажем.

Какво е предназначението на скрина

Съвременният скрин е нещо много повече от обикновен шкаф. Неговите преимущества са твърде много, че да го класифицираме по този начин. Освен с компактни размери и подходящ за всяка една стая, той също така е и изключително удобен за използване – всеки един комод притежава модерен дизайн, който освен с естетическия си принос, ще се прояви и с впечатляващата си практичност.

За спални, за детски стаи, за хол – скринът стои еднакво добре във всички тези помещения, в които държим ежедневно да откриваме красота, удобства и условия да организираме безпроблемно всички свои лични вещи. Вече можем да им отредим специално място в жилището, а именно в комода, без който обзавеждането няма да е същото.

Питате се за какво точно можете да го използвате? За каквото вие пожелаете! Бихте могли да съхранявате дрехите на детето си или вашите, да подредите там спално бельо или други вещи, които нямат нищи общо с облеклата и домашния текстил. Видно е, че при този вид мебели няма никакви ограничения от гледна точка на тяхната експлоатация. Така че какво чакате – изберете подходящ модел скрин и за вашата спалня. Още сега!

В какви разновидности можем да го открием

Както и всяка една друга мебел, така и комодът е обект на голямо разнообразие що се касае за разновидностите, в които се предлага. Ако погледнете в магазин Лени Стил, ще видите, че възможностите при този интериорен компонент не са никак малко…

Налични са модели с 3 и повече чекмеджета, както и такива с вратички в допълнение към предните. Ще срещнете скринове с класически дизайн и в стандартни цветове, но и много други решения, които излизат от рамката и са идеалният избор за хората с по-специални изисквания. Какви са вашите?

Какви са водещите критерии за избор

След като вече стана ясно какви са предимствата и вариациите, в които мебели като комодите могат да бъдат открити, идва ред и на това да уточним кои са водещите критерии за избор. Важно е да ги вземете под внимание, за да направите правилна селекция:

  • Дизайн на скрина – той трябва да е модерен и да се доближава до персоналните ни виждания за естетика, да притежава нужните визуални качества, така че да допълни останалия интериор. Важно е да заложим и на комод с дизайн, при вида на който у нас се поражда емоция;
  • Използваните за направата на комода материали – ПДЧ, ЛПДЧ, МДФ, масив и др. Някои видове имат гланцирана повърхност, а други са с матов завършек, но и в двата случая е важно да намираме високо качество. Детайли като кантовете на плоскостите, както и лесното придвижване на чекмеджетата, говори за хубава изработка, която всъщност търсим;
  • Размери и вътрешен капацитет – скринът трябва да е с габарити, които пасват на отреденото му място. Някои модели комоди са доста обемисти, а това на свой ред изисква да разполагаме с повече свободна площ в стаята, за да не се затрудним при подредбата им;
  • Цена – каквато и мебел да сме решили да купим, нейната цена трябва да отговаря на финансовите ни възможности, за да не излагаме на риск своя бюджет.

У дома трябва да се чувстваме винаги добре, а за да бъде това така, е нужно да имаме не просто желание да постигнем интериорно съвършенство, а да разполагаме с красив скрин или комод, който да е се превърне в наш пръв помощник при организирането на домакинството. Изберете го от Лени Стил!