Смяна на водомери – основни правила и действия

водомери

Популярността на онлайн търсенето на услугите, от които се нуждаем действително е в основата на това всякакви занаятчийски бригади, екипи и фирми да имат пълно основание да си създадат уеб сайт. Ето как максимално се улеснява живота на потребителя, тъй като всъщност той може само с няколко клика да намери водопроводчик, електротехник или хладилен оператор, който да ремонтира домашния електроуред. Интернет пространството е необятно и като се има предвид, че човек не  е застрахован от това какви битови аварии ще го връхлетят то ето, че днес ще ви дадем един пример с това как да намерите бързо специалист, който да извърши смяна на водомера ви в столичния квартал Бояна.

А списъка с услуги по ВиК инсталациите е доста дълъг. Затова, когато имате съмнение, че водомера ви отчитат неправилно и то във ваш ущърб имате основателна причина да направите подробен анализ на специалистите от София, които могат да се заемат максимално бързо със случая. Има обаче няколко стъпки, с които задължително трябва да се съобразите. Водомера е доста важен измервателен уред, който за да влезе в употреба задължително се пломбира от представител на дружеството доставчик на вода. Но тъй като тези дружества нямат физическата възможност да изпратят екипи във всички точки на София в един и същ час те разчитат на компании, които имат лиценз за извършване на ремонт и смяна на водомери, които са упълномощени за такива действия. Ето защо имайте предвид, че при смяна на водомери София е важно да наемете екип, който има право да извършва такава специализирана работа.смяна на водомер

След като сте осъзнали, че водомера ви задължително се сменя от лицензиран представител на ВиК  обслужващото дружество то идва момента да изберете и оферта. Когато се установи, че е неизбежна подмяната на водомера с нов е препоръчително да изберете уред, който да отчита изразходваната вода от най-ново поколение. Така не само, че ще отпадне ангажимента да сте у дома си винаги когато инкасаторите минават да засичат потреблението, но и винаги ще имате коректно подадени дистанционно показания.

Самата операция от наетите водопроводчици започва с демонтиране на повредения и вече негоден да отчита коректно водомер. Имайте предвид, че и за демонтажа си има правила, които се спазват от лицензираните фирми в София и страната. Задължително се изготвя протокол за това, което е моментното показание върху водомера и едва след това се отстранява пломбата и се пристъпва към демонтаж. Втората стъпка е инсталирането на новия избран от потребителя водомер. Както вече акцентирахме е добре да изберете висококачествено устройство, което да отчита точно и безпроблемно водата, която домакинството ви консумира. Преди да се извърши узаконяването на водомера и поставянето на новата пломба задължително се извършва тест на системата. Както е логично да предположите пломбите са собственост на Софийска вода и нейния номер се записва в протокола за извършената смяна на водомера.

Предимството да ползвате лицензирана фирма за смяна на водомер в София е наистина приоритетно от гледна точка на това, че спестявате време и пари. Наистина няма как да не сте удовлетворени, тъй като целия ангажимент по демонтирането на стария, поставянето на новия както и попълването на цялата изискуема документация всъщност е ангажимент на наетата лицензирана фирма. Или реално плащате за комплексно обслужване и водомер, който да работи ефективно години наред.

Не бива да пропускате един много важен момент и той е свързан с гаранцията на предоставената услуга смяна на водомер в София. Когато избирате професионален лицензиран екип от квалифицирани водопроводчици търсете такъв, който може да предостави максимална гаранция за самото измерващо устройство и  извършената монтажна дейност. Едни от доверените компании в сектора работят с гаранционни срокове за водомерите от порядъка на три години, а за експлоатационния срок и ефективност на монтажа – 10 години.