Колко струва смяната на водомер в София?

С изграждането на ВиК инсталация важен детайл, който не се подценява е водомера. Това е измервателния уред, с чиято помощ се отчита количеството вода, което е изразходвало домакинството. Още при построяването на една сграда, независимо дали тя ще се ползва за живеене или от типа обществени, индустриални или производствени се монтират водомери. За монтажа на такъв уред си има регламенти и правила, които задължително се спазват. Без значение дали сградата е нова и се нуждае от монтирането на водомер или пък стара и водомера има нужда от подмяна е редно да се свържете с фирма, която е лицензирана да извършва такъв вид ВиК услуга.смяна на водомер20

Варианта да се свържете със специалисти можете да откриете в Интернет като разбира се, локализирате местонахождението на имота.  В градовете има доста фирми, които са лицензирани и работят с местните ВиК дружества като обслужващи звена, имащи право да демонтират, монтират, отстраняват повреди, пломбират и узаконяват водомери. Популярността на фирмите от ВиК сектора е оправдана, тъй като водата е ресурс, от който ежедневно се нуждаем, а поддръжката на системата изисква компетентност и професионализъм. Логично е това, което вълнува потребителя да не само и единствено бързината и качествено извършената поправка или пък монтаж на водомера. Цените са характерен детайл, който също не бива да се подценява. Ако сте от столицата и ви предстои подмяна на водомера поради техническа неизправност или пък морална амортизация потърсете водомери цени София. Изборът на фирма, която да отговори на критериите ви никак не са малко, особено когато се касае за столицата. Множеството сгради предполагат наличието на много водомери, които следва да бъдат обслужвани. Заложете на такава компания, която не само може да предложи експедитивно обслужване, но освен това и има зад гърба си не малко години опит в тази сфера.

За да вземете правилното решение със сигурност ще сравните цените на услуги, които са свързани с подмяната на водомери, отстраняването на повреди и т.нат. Фирмите, които предлагат прозрачни условия, дори са фиксирали цените на подмяната или ремонта на измервателните уреди заслужават внимание. Така ще сте напълно спокойни, че няма да се налага да плащате допълнително освен предварително договореното. Обикновено нов водомер струва около 40-50 лева, а неговото монтиране 30 лв. Така, че ако търсите нормални цени за София то ориентира са тези суми. И като се има предвид спецификата на материята и това, че задължително водомера трябва да бъде пломбиран и узаконен задължително възложете услугата на фирма, която има лиценз да извършва такава дейност.