Smart ключ за осветление – какво е полезно да знаем

Темата за умните домове става все по-често обсъждана, защото е многопластова и винаги има какво още да се каже по отношение на смарт системите за домашна автоматизация. Освен че имат интелигентен принцип на работа, те също така за низ от по-малки компоненти, които в комбинация водят до резултатите, които всъщност очакваме – пълен контрол на дома ни и то само през телефона!

Какво е смарт ключ за осветление

Що е то „смарт ключ за осветление“ ? Дори и да сте чували за него, някога и някъде, това не означава, че сте наясно с принципа му на работа, за къде се използва, с кои уреди може да се свърже и прочее. Именно с настоящата статия ще разкажем малко повече тази „джаджа“, която обаче има потенциала да промени из основи ежедневието ни, да го направи много по-приятно и в съответствие с модерните технологии.

Смарт ключът е чисто и просто предното „свързващо звено“, без което не би било възможно да използваме умно осветление в жилището. Компонентът може да работи с различни по вид крушки, като чрез него да осъществим пълен контрол над наличните осветителни тела. Налични са екстри като гласово управление, планиране на осветяването, настройване според местоположението на потребителя и др.

Какви са неговите функции

Ако все още не ви е много ясно какви са функциите на смарт ключа за осветление, ето и още малко допълнителна информация, която би ви била от полза:

  • Включването и изключването на осветителните тела е изцяло дигитално, което прави техният контрол възможен от всяка една тока на света;
  • Възможност за проверка на актуалното състояние на уредите – това на свой ред ни дава и допълнителна сигурност, че всичко е под контрол и няма нещо, за което да се тревожим по време на нашето отсъствие;
  • Smart таймер, който дава възможност за персонализация. Споделянето на управлението е също сред наличните опции;
  • Традиционните ключове могат да функционират безпроблемно и при наличието на умни такива – това е още едно от предимствата на смарт осветлението;
  • Освен лампи и лед светлини, ще можете да управлявате и други технологии, като например котлони и печки, термостати, вентилатори и др.

Съвременните смарт ключове за осветление са лесни за използване и изключително ефективни с принципа си на работа, както вече разбрахте от информацията, която изложихме по-горе. Ако планирате изграждането на умен дом и не знаете какви трябва да бъдат съставните елементите, в магазин Smartdirect ще откриете всичко необходимо за домашната автоматизация и то на цени, каквито ще можете да си позволите.