Ремонт на спирателен кран. Защо ни трябва специалист?

Стане ли въпрос за смяна на кранове и всякакви водопроводни детайли то вече сме на път да потърсим професионален водопроводчик за да извърши ремонта. Има си специфични особености и действително е правилно да не се правим сами на майстори и да предизвикваме с действията си по-големи проблеми, а да се обърнем към специалисти, които знаят какво правят. Течащите кранове с едни от най-безобидните, но сигнализиращи за някаква нередност . от един такъв проблем не само, че могат да се увеличат сметките ви за вода, но и да предизвикате наводнения у дома или в жилището на съседа. Когато говорим за ремонт на кранове тук се включват демонтажи и монтажни работи, които сами можете да прецените, че няма как да извършите, поради факта, че се изискват специални инструменти, както и умения от страна на водопроводчика. Нанасянето в нов дом от типа старо строителство в София изисква да направите пълен анализ на ситуацията. От смяна на кабелите за електрическата инсталация до подмяната на цялата водопроводна система в жилището. Това се налага поради това, че на практика старите тухлени или панелни блокове са били изграждани с един тип материали, които с годините корозират и се саморазрушават. От тук следва цялостното демонтиране на тръби, връзки, кранове и т.нат и последващото възстановяване с нови и отговарящи на високи стандарти материали.кранове

Преди да стигнете до този процес обаче първото, което трябва да се подмени е спирателния кран. Това е основното устройство, с което се пуска или спира водата в цялата домашна инсталация. Без този кран няма как да направите дори най-елементарния ремонт на ВиК системата у дома. и всеки водопроводчик, който ви посещават за текущи проблеми и тяхното отстраняване първо отива при спирателния кран и спира водоподаването по тръбите. Няма водопровод без спирателен кран и това ни навежда на мисълта, че неговата роля е изключително значима. Спирателните кранове биват няколко вида и в зависимост от тяхната роля експертите по ремонтиране на спирателен кран София ще се намесят професионално и ще отстранят възникналата авария. Тъй като споменаваме основно столицата имайте предвид, че в цялата страна има лицензиран фирми, които извършват такива ремонтни дейности. Важно е не точно от кой град сте и къде трябва да се отстрани повредата, а наистина да се доверите на опитни професионалисти, които да се намесят и да свършат качествено поетия ангажимент.

Да се върнем на видовете спирателни кранове. Те се делят на основни и помощни. Основните спирателни кранове са тези, които спират водата в цялата водопроводна система. Сигурно и във входа на вашата жилищна кооперация се е налагало да се спира водата от централния спирателен кран за да се извърши текущ ремонт. Това са основните за сградите кранове, които наистина винаги трябва да са в безупречно състояние. Затова и периодично ВиК дружествата назначават експертни огледи за да се установи дали крановете функционират съобразно тяхното предназначение. с годините имайте предвид, че тези кранове са подложени на корозионни процеси. Уплътненията им могат да се скъсат и да се предизвикат сериозни течове. Именно поради това ако и вие имате нужда да се ремонтира и подмени спирателния кран на входния кран в кооперацията, в която живеете е препоръчително да се свържете с експерти в столицата, които извършват професионални ремонти на ВиК инсталации.  Освен централни спирателни кранове във всеки един апартамент също ма такъв, който отговаря за спирането и пускането на водата в цялото жилище. Този кран също е много важен, защото ако имате някаква авария, спукана тръба или течащ кран в кухнята или банята то за да се извърши ремонта трябва задължително  да се спре водата именно от този кран. Както при централния, който отговаря за водоподаването на всички живущи във входа на кооперацията и тук е добре периодично да проверявате дали крана работи безотказно. Ако се нуждае от ремонт или смяна трябва да подходите много отговорно и бързо да се свържете с водопроводчици в София, които могат да поемат ангажимент за бързото отстраняване на повредата. Ако има теч около крана най-вероятната причина е скъсано уплътнение. В повечето случаи специалистите сменят уплътнението и разрешават възникналия проблем. Но вероятната причина да потърсите експерти водопроводчици може да е по-сериозна и да се наложи цялостна подмяна на крана.

Следващи по важност са спирателните кранове, които са непосредствено преди важните електроуреди или други съоръжения.  Тук става въпрос за пералня, миялна, бойлер. Задължително при монтажа на тези електроуреди се поставя спирателен кран, който се използва при възникване на някакъв проблем. Наложащия ремонт на бойлера изисква първа да се спре подаването на вода към него. За да не спирате водата от главния за жилището спирателен кран то просто ползвате този ревизионен и така техника смело отстранява повредата. Спирателни кранчета се поставят и при монтажа на смесители, тоалетна чиния, биде, душ, вана и т.нат. Вероятно си мислите, че това е разхищение и не е нужно на всички тези детайли да се поставят кранове. Всъщност колкото повече спирателни кранове имате толкова по-добре, защото независимо от това кой детайл в системата има нужда от смяна то водопроводчика ще може да го ремонтира независимо от останалите. Просто спирате водата на електроуреда и съоръжението, което ще се ремонтира и си разрешавате проблема много бързо.спирателни кранове

Затова всички спирателни кранове в дома трябва наистина да са в безупречно състояние.  Наемането на професионален водопроводчик от София или фирма, която извършва такива ремонтни дейности е задължително условие да си осигурите спокойствие. Редовно проверявайте спирателните кранове и при нужда от ремонт, демонтаж и монтаж на нов търсете експертите по ВиК услуги Хидро Старт гр. София. Фирмата е лицензирана и разполага с опитни водопроводчици, които ще извършат навременен и качествен ремонт, независимо от неговото естество. Монтиране на бойлер, тоалетна чиния, биде, пералня, миялна машина, отстраняване на скрити течове и подмяна на спирателни кранове са само част от арсенала от услуги, които Хидро Старт извършва на територията на София.