Колко определящ за комфортния ни сън е размера на новия матрак?

матраци размери

Много са критериите, по които купуваме своите нови матраци, но най-важният от тях е размерът. За да можете да се възползвате от всичките му качествени характеристики матрака трябва да идеално пасващ на леглото. Безспорен лидер сред матраците е именно двулицевият модел. Неговите предимства са достатъчно много за да гарантират на потребителя не само здравословен, но и изпълнен със свежест и комфорт сън. Обикновено клиентите залагат на този тип матраци заради продължителността им на експлоатация. Факта, че се ползват от двете стани позволява разпределянето на тежестта на тялото така, че матрака да не се сляга в определени зони и да губи част от своите качествени характеристики. Но наистина е важно и задължително да имате предвид , че за да си гарантирате пълноценна почивка на първо място трябва да се определят точните му размери.качествени матраци

Производителите са заложили стандартни параметри като ширина, дължина и височина на матраците. Те са съобразени с габаритите на самите легла и така няма опасност да сбъркате размера ако кревата ви е с размери 160/200 например. Освен стандартните размери за да удовлетворят потребностите на всички свои клиенти производителите на матраци предоставя възможност за изработка на продукти  и по индивидуален размер. Това ще гарантира, че матрака ще е стабилно поставен върху подматрачната рамка и няма да се размества и да създава дискомфорт.

За единични, двойни и всякакви размери детски легла размерите на матраците са съобразени и стандартизирани така, че да могат да представят пълния си потенциал. Защото на пръв поглед скъп, луксозен и действително качествен матрак няма да е много удобен, ако леглото е 180/200, а матрака 160/200. Определено ще усетите разликата и това няма да ви хареса. Няма значение дали матрака е еднолицев или двулицев. Неговите точни размери според това какви са параметрите на леглото трябва да са в пълен синхрон. Така си гарантирате спокойни нощи и ще можете да се отдадете на пълен релакс.

За да не допуснете грешки в оразмеряването при покупка на нов матрак е добре да си запишете на лист тези на стария. Внимателно вземете ролетка или сантиметър и измерете матрака по външния му контур. Най-важните мерки са дължина и ширина, но има значение и каква ще бъде височината на матрака. По правило колкото по-висок, толкова по-добре. Ако продукта е твърде тънък, например около 18 сантиметра то не бива да очаквате чудеса. Според експерти най-практични и удобни са матраците с височина над 22 сантиметра. Да , те са малко по-скъпи но всички модели над тази височина си заслужават всеки лев.