Как да изберем модерни и функционални прожектори за градината

лампа

Кой не иска в топлите летни вечери да се наслаждава на уюта и комфорта който ще му предложи собственото му дворно пространство. Прекараните спокойни мигове ни зареждат с положителни емоции и преживявания. Един от важните детайли на които трябва да обърнете внимание, за да направите екстериора наистина завладяващ е изборът на модерни и качествени прожектори. Те ще осветят външното пространство перфектно, ще акцентират върху архитектурата на сградата и ще направят престоя ви комфортен. Разнообразни модели може винаги да поръчате онлайн от търговец с доказана репутация като Atg.bg.

Как да акцентирате дворното пространство с LED прожектори

Когато избирате такова осветление е важно да обърнете внимание на няколко различни аспекта. Добре е да потърсите осветителни тела устойчиви на атмосферните влияния. Те трябва да бъдат безопасни за употреба в двора. Моделите, които се захранват от слънчевата енергия са идеални в този случай. Преценете къде да инсталирате различните модели прожектори, за да направите атмосферата и екстериора красиви и правилно осветени. Прожекторите се използват най-вече навън, затова и имат изключително висока защита IP.  Независимо, че дизайнът им изглежда по-малък, светлината която излъчват е достатъчна, за да обхване целия двор. Предлагаме ви да насочите светлината към красиви цветя, дърво или храст. Може да използвате нещо подобно за да насочите светлината към пътеката или към жилищната сграда.

На кои видове прожектори да обърнете внимание

Хубаво е да сте запознати с различните модели в зависимост от това накъде се насочва светлинния лъч. Тази информация ще ви бъде полезна когато избирате варианти за дома си:

прожектор
  • Пейзажни модели – те разпръскват светлината на широко. Може да ги използвате, за да подчертаете красивите градински пространства и цветята в тях. Обикновено тези прожектори се монтират директно на земята;
  • Спот – те са по-малък вид осветителни тела и дизайнът им напомня фенер. Чудесен избор, ако осветявате едно място, но не са удачни за голяма зона;
  • Линеен – продълговати модели, които се монтират чрез окачване. Мога да бъдат прикрепени към стена, таван или някоя вдлъбнатина;
  • Прожектори с лупа – те служат по-скоро като акцент. Целта при тях е осветлението да се съсредоточи в конкретна точка, без да се разсейва или разпръсква.

Изберете този вид осветление, тъй като е енергоспестяващо и екологично и ще направи градината ви красива и изпълнена с много светлина. LED крушките много бързо достигат своята максимална яркост. Запознайте се подробно всички модели, които се предлагат онлайн от Atg.bg, защото са изработени от качествени материали, които ще ви гарантират дълга и безпроблемна експлоатация. Търговецът е официален представител на най-добрите производители в бранша, което ви гарантира спокойствие при покупката.