Експертни съвети за професионална поддръжка и отпушване на сифони

сифон

Вероятността да се запуши сифон на мивка, вана или душ кабина наистина е реална за всяко едно домакинство. Предвид нещата, които могат да попаднат в канализационната тръба е напълно естествено и логично да се опитваме да предотвратим такъв процес. ежемесечната профилактика е един напълно достатъчен ангажимент от страна на домакинствата, които наистина могат да се погрижат за това да не стига до сериозни инциденти. Връщащата се от сифона вода, включително и онези остатъци от храна, косми и други замърсявания въобще не е приятна гледка. А действително причината за това може да бъде неправилната поддръжка както и допускането на попадане на твърди предмети в тръбата на канализацията. Как да реагирате при вече възникнал проблем? Отговорите ви очакват на https://kanaltehnik.com/отпушване-на-сифони/.

Професионалната намеса – сигурното решение

Опитите сами да отпушите канализацията и подпомогнете сифона да поеме своя ангажимент могат да се окажат напразни. Канал Техник установява ри посещението си в домовете на своите клиенти няколко проблема:

  • Неправилно избран сифон, неотговарящ на дебита, който се налага да понесе за отводняване;
  • Некоректно монтиран сифон;
  • Неправилна поддръжка на канализацията от страна на домакинството;
  • Не е извършвана редовна профилактика и т.нат.

Всичко това води след себе си куп проблеми, запушени сифони и наводнение на дома. А последствията са ясни – материални щети, разходи и непланиран ремонт.

Един от най-важните съвети, които предоставят на своите клиенти от Канал Техник е да не се предприемат отпушващи действия с подръчни материали – телове, твърди предмети, четки  и всякакви други, с които се рискува да се повредят тръбите и дори да се стигне до спукване, което е още по-сериозен проблем. Професионалното отпушване на сифони се извършва контролирано и съобразно типа на самия причинител на запушването. Да, използват се ръчни инструменти, но те са изцяло съобразени  това да се запази и пощади състоянието и целостта на канализационната система.

Какви са гаранциите от ползването на професионалната услуга

Много домакинства наемат специалисти а отпушване на канали, но се интересуват главно от това какви са гаранциите, че след месец – два няма пак да е стигне до подобен проблем. от канал Техник извършват контролирано отпушване на сифони с помощта на професионални ръчки инструменти или машини, но за да се гарантира ефективност и дълъг безпроблемен период на функциониране на канализацията се издават предписания за провеждане на профилактични мероприятия. Реално няма как да се гарантира, че седмица след като екипа е отпушил сифона в банята не се изпуснали твърд предмет, който отново да причини поредната авария.грижа за сифона

Изключително правилно е домакинствата да проявяват нужната отговорност и да успеят да постигнат оптимални резултати при работата на сифоните, тъй като бе тях е невъзможно ВиК инсталацията да служи коректно и пълноценно.

Какво не бива да правите според съветите на kanaltehnik.com:

  • Не допускайте в сифоните на мивките, в които измивате чинии да попадат едри хранителни остатъци. Поставете решетка, която да ги събира за да можете лесно да ги отстранявате;
  • Почиствайте остатъчната мазнина от съдовете със салфетка и не позволявайте тя да попадне в канализацията, тъй като се натрупва по стените и причинява така наречената тапа;
  • Бъдете внимателни с накити, часовници, телефони, дребни играчи, които биха могли да попаднат в сифона и да причинят сериозно запушване. В такива случаи е повече от необходимо да се наемат специалисти, които да решат кардинално и компетентно проблема.

Запушения сифон предизвиква неприятни битови инциденти. Покрит с мазнини под, нужда от подмяна на подовата настилка, цялостен ремонт на жилището – все аварии, които са неизбежни от причиненото запушване на канализацията в жилището ви. Бъдете отговорни и се възползвайте от професионалните съвети и услуги на  kanaltehnik за да бъде в изрядно състояние всеки сифон в дома ви – банята, душ кабината, кухненската мивка, тоалетната ваната и т.нат.