Три причини, които водят до износване и скъсване на жилата на скоростите

Нито един шофьор не е застрахован от повреди по колата. Наистина има неизбежни ремонти, които поради износване на частите периодично се подменят. Но не бива да пренебрегваме и факта, че има такива, които всъщност сами предизвикваме с действията или бездействията си и по този начин несъзнателно разваляме превозното средство. Натоварването на скоростната система при шофиране наистина може да бъде доста сериозно изпитание на жилата на скоростите. Ето ги и трите основни грешки, които най-често допускат шофьорите, допринасящи за задължителния ремонт или подмяна на жилата на скоростите. Ръчната скоростна кутия наистина изисква внимание при работа.

Ако забравяте да натискате педала на съединителя, а директно сменяте скоростите то определено това води до сериозно натоварване на системата. Това е една от най-допусканите грешки, които водачите обичайно каращи автоматици допускат, когато седнат зад волана на автомобил с ръчна скоростна кутия. Напрежението, което оказвате върху жилата наистина е изпитание за детайла и ако инстинктивно не обръщате внимание, че го правите то ви е гарантиран ремонта на жилата или още по-лошо, а именно смяната им с нови. Жила за скорости могат да се ремонтират, ако наистина намерите майстор, който да го направи. Но най-добрия вариант и сигурен начин за поправка си остават новите.жила за скорости

Втората основна грешка е при светофар, шофиране на магистрала или запалена, но не в движение кола да си поставяте ръката на скоростния лост. Тази почивка на ръката ви имайте предвид, че създава голямо напрежение върху лоста, а от там и върху жилата. Независимо от това, че изглеждате готино с подпряна на лоста ръка то това определено ще е причина да се отправите към сервиза. Затова съвета на експертите по скоростни кутии е да не го правите. С това си действие процеса на износване на трансмисията се увеличава и дори е почти сигурно, че няма да се разминете само с жилата, а също така с втулките, синхронизаторите и останалите части в системата.

Третата позиция е за онези от Вас, които обичат да чакат светването на зеления светофар с поставен върху съединителя крак и на скорост. Имайте предвид, че това напрежение, на което подлагате скоростната кутия за няколкото секунди престой определено са огромно изпитание и натоварване за нея. Същата е ситуацията и ако продължително задържате на полусъединител, тъй като цялата трансмисия е обтегната на максимална степен и ето, че скъсването на жилата е почти сигурно. Стреса, на който подлагате скоростите определено води до сериозни износвания, което за сетен път ще ви накара да посетите най-близкия автосервиз.