Каква е ролята на пречиствателните станции за еднофамилни къщи?

септична яма

Мечтата ви за красива еднофамилна къща далеч от градската шумотевица е изпълнена, но това, което всъщност се оказват особено тревожно е липсата на централна канализация. В случай, че използвате имота само през уикендите или отпуските то не бива да се притеснявате, тъй като изграждането на бюджетна септична яма би ви гарантирала добра хигиена и отвеждане на каналните води извън имота. При положение, че имота се обитава като основен си струва да се възползвате от предложенията за пречиствателна станция за еднофамилна къща. Предвид факта, че съоръжението е малко по-сложно от ямата е добре да потърсите като вариант екип, който да наемете за да бъде извършено изграждането според установени правила за правилно функциониране.

Какви са ползите от инсталирането на пречиствателна станция

За да се погрижите за пречистването на отпадните води, които се генерират от ежедневната битова дейност в имота ви е важно да се помисли за съвременен и модерен начин за осигуряване функционирането на ВиК инсталацията. Представите на мнозина за пречиствателна станция за еднофамилна къща са сложни системи и голям обем, които заемат половината дворно място. Всъщност перспективите, които стоят пред потребителите са доста по-олекотени от гледна точка на адаптивност и ефективност от прилагането на такива инсталации.

На практика това, което се предлага са решения, които осигуряват множество ползи. Те са свързани с:

 • Възможност за използване на различна битова техника, при която се отделя голямо количество канални води – перални, съдомиялни и други;
 • Можете спокойно да използвате водния ресурс за текущи, рутинни, свързани с хигиената действия;
 • Предложенията на пречиствателни станции за еднофамилни къщи са изключително приемливи като мащаби;
 • Гарантирате се безопасност и нулев риск от възникване на екологична катастрофа.

Накратко това са модерни съоръжения, благодарение на които можете да разчитате на отличен контрол върху отпадните води в следствие на дейностите.

Какво представляват пречиствателните станции за къщи?

пречиствателни станции

Преди да предприемат действия за изграждане на такъв вид съоръжения е добре да се запознаете не само с ползите, но и особеностите на тези съоръжения. Съществено е да се знае, че тези пречиствателни станции имат определен капацитет. Когато ви предстои да вземете решение е добре да се запознаете в детайли с това, което би било приложимо спрямо вашите потребности и изисквания.

По своята същност моделите, които са предназначени за еднофамилни къщи включват:

 • Резервоар;
 • Система за пречистване;
 • Отвор за източване и почистване;
 • Система за отделяне на твърдите отпадъци;
 • Утайник.

Според това на каква натовареност ще бъде подложен имота и какво е обичайното дневно количество отпадни води, които се освобождават можете да избирате измежду резервоари за пречиствателни станции с различен обем. Така ще си подсигурите комфорт и спокойствие при извършването на ежедневните ви битови занимания без да рискувате замърсяване на почвата както и поява на неприятни миризми.

Пречистените отпадни води са напълно безопасни и те могат да бъдат включени в други процеси като например миене на плочници, паркинги, поливане на райграс и други.

Защо се нуждаете от професионален екип?

Това, което се оказва изключително благоприятно за изграждането на пречиствателна станция з еднофамилна къща е процеса да бъде извършен съобразно строги правила, които са в основата на осигуряването на ефективно работеща система. Затова критериите ви по отношение на избор на екип са определящи за това да се подходи с нужното внимание спрямо организирането на процеса така, че напълно да покрие вашите изисквания за интензитет на натовареност.

Професионалните екипи са вашата гаранция за:

 • Качествено инсталиране на съоръжението;
 • Отлични битови условия в дома;
 • Сигурност и удобство при използване на ВиК инсталацията;
 • Функционалност;
 • Дълъг период на използване.

Когато търсите по-добро и ефективно решение за осигуряване на по-добри условия за живот в имот извън населено място и без връзка с централна канализация то най-доброто решение е именно изграждането на локална пречиствателна станция.