Парно отопление с алуминиеви радиатори – перфектната формула за топъл дом

глидери

Колкото повече осъзнаваме удобството, което ни предлага виртуалното пазаруване толкова по-склонни сме да използваме всякакви сайтове за продукти, които наистина могат да допринесат за нашия домашен уют. Безспорно лидерските позиции се полагат на тези търговци, които предлагат техника, облекла, обувки, но все по-голям се оказва интереса към тези, които предлагат уреди за отопление и всякакви други домашни неща, които оптимизират режийните месечни разходи. Днес ще ви представим точно такъв магазин, който определено има защо да бъде включен в списъка ви с предпочитани по отношение на уредите и пособията, които ще осигурят на дома ви пълен комфорт, топлина и уют. Запознайте се с https://www.balkanenergy.bg/ –  магазин, който със сигурност ще се наложи да посетите в случай, че търсите ефективен и сигурен начин за намаляването на разходите.

Защо парно отопление

Акцента на днешната публикация ще бъде парното отопление, което се оказва един много ефективен метод за осигуряване на топлина в целия дом. От години се говори, че това е една от най-добрите възможности, с които имате шанса да отоплявате всяка една стая от жилището си. колкото по-голяма е една площ то толкова по-сложно се оказва нейното топлете така, че има много голям смисъл от това да приложите най-успешния метод за разрешаване на този казус.

Уреда и радиаторите са двата основни компонента, които гарантират, че парното отопление ще бъде рентабилно. И ако сте се уверили, че ТЕЦ, комини на пелети, термопомпи и газови котли са доказаните решения, с които топлината може да се осигури то идва ред на подбора на радиатори, които също имат нелеката задача да се превърнат в основен източник на излъчване на топлина.алуминиеви радиатори

А вариантите за радиатори не са малко. Balkanenergy представя на своите клиенти интуитивни решения, с които наистина имате шанса да осигурите бързо и качествено отопление както и поддържането на топлина в добри параметри. Ще представим основните видове радиатори, които са актуални на пазара както и кои от тях са препоръчани от balkanenergy:

 • Чугунени

Стара технология, грозновата визия, недостатъчна ефективност, евтини тела – на вас оставяме да прецените дали си струва да харчите пари за такива радиатори;

 • Стоманени

Добри решения, които се предлагат на много достъпна цена. Като дизайн са приемливи, работят ефективно, но има много голям риска да корозират;

 • Биметални

Нова технология, за която се заговори напоследък. Много качествени и изтънчени, енергийно ефективни, но прекалено скъпи;

 • Алуминиеви

Може би едни от най-добрите модели, на които обаче ще отделим повече внимание, тъй като са едни от най- купуваните и препоръчваните от специалисти от отоплителния бранш.

Защо алуминиеви радиатори

Със сигурност това, което забелязваме е, че повишаването на интереса спрямо алуминиевите радиатори се дължи не само на това, че са препоръчвани от специалистите от бранша. Има още редица причини, поради които имате основателни причини за си изберете именно такива, тъй като това са доказаните инструменти, с които можете да си осигурите оптимална енергийна ефективност у дома.

Ето няколко интересни основателни причини, поради които и вие имате пълно основание да изберете радиатори от алуминий:

 • Изключително елегантни са като дизайн;
 • Леки, удобни и компактни решения, с които можете да си осигурите качествено декориран дом;
 • Не корозират;
 • Не се деформират от високата температура;
 • Имат много високо нива на топлоотдаване;
 • Практични са;
 • Изработват се в различни форми и размери;
 • Позволяват да бъдат оцветявани по специална технология;
 • Не са скъпи.

От balkanenergy представят на вниманието ви едни от най-добрите решения на нашия пазар. Предвид това, че отоплителния сезон е в разгара си, а вие се нуждаете от бърз ремонт на инсталацията то точно сега е момента, в който можете да заложите на алуминиевите радиатори, които ще повишат комфорта и уюта във вашия дом.