Обзавеждане на дневна – оптически трикове за по-голям обем

дневна

Последните години домакинствата започнаха да обръщат доста сериозно внимание на цветовете, в които декорират и обзавеждат дневната си. причините за това се дължат главно на търсенето на хармония и синхрон, а също така и в тенденциите и оптическите трикове, които спомагат за увеличаването на обема на помещението. А всеки който поне малко се интересува от обзавеждане и интериорен дизайн е наясно, че именно светлите тонове и нюанси са тези, които в комбинация с огледални елементи постигат невероятен ефект и създават усещане а простор. Затова когато сте изправени пред обзавеждане на дневна и се двоумите между няколко варианта за цветови комбинации ви съветваме да заложите на онези, които са максимално неутрални  и светли.

Какво ще кажете за мека мебел в сиво? Определено сивият цвят при новите модни тенденции в обзавеждането на дневна, а и не само на тази релаксираща зона, се ползва с особено положителни мнения. Затова и не малко интериорни дизайнери, които са светила в професията си избират именно сивия цвят като основен и доминиращ, тъй като той е неутрален, лесно адаптивен и успешно се съчетава с всичко като тоналност. Затова мека мебел в сиво или пък част от секцията, която да е в същия нюанс се оказват особено благоприятни като акценти, които да подпомогнат пълноценното обособяване на една елегантна и комфортна обстановка.Хол

Други също доминантни цветове са екрю, бяло, охра. На пръв поглед леко скучни, но при едно добро съчетание с една идея по-тъмен нюанс ще се уверите, че обзавеждането в дневната наистина ще успее да предразположи към невероятни емоции и ефективност. А когато помещението е с ограничени габаритни размери със сигурност няма да са излишни съвети, с които оптически бихте увеличили неговия размер и по-скоро обем. Характерно място при обзавеждането на дневната заемат и огледалните повърхности. Затова не са малко дизайнерите, както и проектантите на мебели, които избират секцията да е с гланцирани челни шкафчета, които наистина с помощта на светлинната игра успяват да увеличат обема на пространството, което ви заобикаля.

И като заговорихме за техниките за увеличаването на площта ще предложим още един способ за функционално и ефективно обзавеждане. Мебелите наистина са съществен компонент от интериора на дневната, но това не означава, че трябва да заемат твърде много площ. В магазините за обзавеждане се предлагат иновативни минималистични като стил варианти за обзавеждане, които определено ще паснат и няма да обсебят така или иначе ограничения като габарити хол. Ето ви няколко ценни идеи как и какви като цветове видове обзавеждане за дневна да изберете с оглед на това те наистина да ви служат и да създадат комфортна среда.