Модните кралици в офиса: Как да превземем самоуверено работното пространство

Работещото момиче желае да изглежда забележително не само на среща, но и при ежедневното присъствие в офиса. Високото самочувствие и увереността в стилния вид могат да изиграят положителна роля в една работна обстановка. Високото мнение на човек за самия него му позволяват да взема отговорни и адекватни решения. Продуктивността може да се повлияе от вътрешното усещане за значимост.

Удобните дамски дрехи

Колко е важен външният вид в офиса? Служебното облекло е значимо, не по-малко от ежедневното, и ние не можем да си позволим да го пренебрегваме. Нехайният подход няма да е в полза на никого. При избора на работен дрескод дрехите трябва да покриват няколко основни изисквания.

На първо място е удобството. Никой не може да даде сто процента от себе си, ако не се чувства в кожата си. Статусът, който демонстрирате, трябва да  бъде изключително висок и то благодарение на избора на качествени дамски дрехи. Евтините материи или имитациите, както по отношение на облеклото, така и що се отнася до обувките и чантите, са немислим вариант. Прекаленото разголване също няма да ви осигури отражение в добра светлина. Заложете на изчистени и семпли бижута, които не имитират скъпи камъни и изработка.

Бъдете професионалисти във вашата сфера

Жената трябва да се изявява като красива, елегантна, образова и находчива. Тя е в състояние да се конкурира с мъжкото съсловие именно заради тези предимства. И макар да ви се струва като страничен детайл, модата и облеклото в офиса са ключови наравно с уменията и способностите ви. Съвременните бизнес дами знаят как да извлекат полза от всеки аспект. Облеклото е компонент на невербалната комуникация, която е неделима част от работното пространство. Използвайте го умно и го превърнете във ваш забележителен плюс.

Как да подбираме цветовете

На практика тук нямате значителни ограничения. Като изключим крещящите неонови и ярки нюанси, всичко останало – съчетано подобаващо, е абсолютно допустимо. Ако не е задължително, тъмните и класически тонове могат успешно да се разнообразят чрез всички останали. Не акцентирайте излишно върху мрачните гами, ако това не е необходимо и дрес кодът във фирмата не го изисква.

С костюм или отделни комбинации

Не е лошо да разполагате с класически костюм, но отделните компоненти на едно съчетание могат да ви донесат много повече разнообразие. Класическата пола с различни вариации на цветове и материи (изключваме прекалено късите модели) е фаворит тук. Комбинирана със сако, риза или жилетка, тя може да се превърне в тотален хит.

При панталоните съществуват разнообразни възможности. С дължина до глезена или толкова обичаният тип цигара, всеки един би имал принос да ви засвидетелстват възхищение и уважение. Не подминавайте вечните класики! Перфектният външен вид, в това число чистота и липсата на гънки, не подлежат на компромис.

Връхни дрехи

Без значение дали сте избрали пола или панталон, ако добавите елегантно сако, тренчкот или блейзер си гарантирате завършен външен вид. Не е нужно всяка сутрин да водите нескончаеми войни с времето и с гардероба си. Важно е просто да спазвате няколко основни изисквания, а всичко останало зависи от наличното облекло и от вашето въображение.

Много дами определят погрешно аутфита за офиса като скучен и задължително строг. Истината е, че ако поискате, винаги може да го развеселите и разнообразите с подходящите модни попадения и комбинации. От ежедневен видът ви може да се превърне в извор на вдъхновение за останалите.

Класиката може да се окаже изключително интригуваща, ако се сдобиете с правилните дрехи. Най–удобният начин да се информирате за последните модни тенденции е да посетите сайта на Alessa.bg.