Какво е планетарен миксер, споделят от Магпром

Какво е планетарен миксер, споделят от Магпром

Ако сте човек обичащ да забърква хляб и печете тестени изделия често, похапвате сладкиши или семейството ви ги обича, планетарния миксер ще спести много от времето ви.

Какво различава планетарните миксери от обикновените 

Конвенционалните миксери са няколко модела но нямат много разлики помежду си. Те имат по две бъркалки разделящи се на няколко типа – за леки смеси и яйца, универсални и такива за тесто. Подходящи са за употреба при разбъркването на умерено гъсти смеси. Относително евтини са в компактни размери, лесни за почистване и подходящи за ежедневна употреба. 

Планетарните са с големи размери. Механизма им завърта не само дюзите но и платформата така процеса на смесване е по-добър. Незаменими са в направата на много гъсти теста, кайма и всякакви смеси неподходящи за разбъркване с обикновен уред за разбъркване. Изключително удобни поради това, че не изискват човешка намеса, контрола на работа е по-добър, а крайните резултати невероятни. Значително по-мощни са и имат по-дълъг експлоатационен период. Състоят се от купа за съставките, приставки за местене, мотор активиращ движението, програми, скорости и т.н.

Какви функции имат

От гледна точка на функционалност планетарните миксери могат да бъдат професионални и домакински.

  • Професионални;

Предназначени са да хомогенизират голямо количество продукти. Обема на купата им може да бъде до 150л. Инсталира се на пода посредством специални държачи.

  • Домакински;

Техният обем е до 8л. Притежават скорости контролиращи оборотите на мотора. Инсталира се на работния плот. 

Възможностите им на работа позволяват:

  • Омесване на перфектно тесто независимо от последователността;
  • Разбиване на сметани и мусове;
  • Приготвяне на множество сосове;
  • Правене на кайма от месо;

Как да изберем най-подходящия за нас

Ето най-важните точки при избор на планетарен миксер според magprom:

  • Материал;

Неръждаемата стомана е на първо място. Този материал осигурява висока производителност и издръжливост. 

  • Пакет;

Можете да избирате между стандартен и разширен. Разширеното оборудване включва редица допълнителни аксесоари превръщащи планетарния ви миксер дори в сокоизстисквачка.

  • Обем на купата;

Той се изпира според личните ви нужди. Колкото по-голяма е купата толкова по-скъп е уреда.

  • Контролен панел;

Те могат да бъдат механични или сензорни. Първия е изключително здрав, втория от своя страна се почиства изключително бързо и лесно.

Възможно ли е да получим високо качество на добра цена

Техниката която ще откриете в magprom.net е нова с транспортни дефекти. Често те се изразяват в незабележими драскотини по корпуса и липсваща оригинална опаковка. Нищо от това не пречи на функционалността. Физическият магазин се намира във гр. Варна. Още сега можете онлайн да разгледате планетарни миксери Magprom.