Луксозни недвижими имоти – как ги дефинират брокерите

луксозен имот

Всеки потенциален клиент на недвижим имот е попадал на какви ли не оферти. Внимание обаче предизвикват онези, които се описват като луксозни недвижими имоти. Това, което ни прави впечатление е, че брокерите подчертават характерни особености, които реално определят съответната оферта като най-добра, ликвидна и луксозна. Днес ще ви запознаем с някои от специфичните характеристики, които с пълно основание могат да дадат подобна дефиниция. Екстра ли е покупката на лукс недвижим имот и защо все повече клиенти се насочват именно км такъв тип имущество?

Какво представлява лукс собствеността

Очевидно е, че формулировката на една оферта може да бъде наистина безгранична. ЛУКС е понятие, което често се бърка с приятна визия, красив и естетичен интериор. Когато си купувате достъпен имот то едва ли става въпрос за луксозен такъв, а просто за едно добре изглеждащо и готово решение, в което да изпитате домашен уют. Обикновено брокерите ги наричат достъпни и то с пълно основание – все пак цената е в пъти по-поносимо от истински луксозните.

Светъл тристаен мезонет

За да се даде правилно определение и да се дефинира какво именно представлява луксозния дом то си задайте следните въпроси:

 • Къде е позициониран

На морския бряг, в града или извън населеното място;

 • Колко имота има в близост

Прекалено много съседи или пък пространството между сградите в района е достатъчно голямо;

 • В блок или модерен комплекс се намира потенциалния ви дом

Обитателите са колкото малко селце в сградата или пък ограничен кръг от хора, които имат достъп до общите зони на комплекса;

 • Какви материали са използвани за построяването

Дали са висококачествени или от така наречения масов тип;

 • Кой е изготвил интериора на имота

Дали утвърдена дизайнерска компания или пък е използван готов проект.

Всичко това говори за търсене на уникалност и неповторимост. А това реално налага и по-високата цена за така наречените луксозни недвижими имоти.

Стандарти за дефинирането на един дом като помпозен

Да се живее в разкош със сигурност е мечта на хората, които обичат естетичното, уникалното и неповторимото. У нас все повече строители и предприемачи предлагат такъв тип имоти, които могат да в осигурят търсения разкош. Има обаче още причини да се инвестира в такава недвижимост, тъй като стандартите и изискванията стават все по-високи от хората, които искат да притежават такива жилища:

 • Архитектура;
 • Разпределение;
 • Разположение в тих, спокоен и с чист въздух район;
 • Минимално количество сгради;
 • Енергийно ефективни и „умни“ домове;
 • Дизайнерско обзавеждане и оборудване.

Търсите ли точно това то задължително трябва да се обърнете към брокери, които са наясно с това как да намерят подходящия недвижим имот за вас.