Съвети при покупка на кола от автокъща във Варна

автокъща

Процедурите, които задължително се спазват при покупка на употребяван автомобил са не малко. Предварителната ни подготовка определено ще ни спести средства, нерви и време затова в днешната публикация ще ви предложим основните стъпки, които не бива да пропускате при покупка но кола втора ръка. По правила българина предпочита да се доверява на автокъщите. Основните причини за това са въведените от 2013 година задължителни законови разпоредби по отношение на гаранцията дори за употребявани превозни средства. А избора наистина е огромен. У нас регистрираните автокъщи никак не са малко и затова преди да предприемете действия е добре да се запознаете с отзивите и да потърсите такива, които са с утвърдена репутация. Най-добре е да се купуват коли от автокъщи от големите градове. Причините за това са на първо място в гъвкавите условия. Препоръките на специалистите е да се доверявате на големи автокъщи Варна, София, Пловдив. Коментарите са насочени към факта, че тук наистина избора е доста голям и освен това добрите автосалони предлагат и услуги, като внос на кола по поръчка.

А ето ги и съветите ни ако сте решили например да се възползвате от услугите на автокъщите във Варна. Първо определете бюджет. Големите автокъщи разполагат с уеб сайтове, в които предлагат на своите клиенти да се запознаят с новите попълнения. Ето, че можете да селектирате няколко коли и да поверите в автокъщата във Варна дали офертите са актуални. Несъмнено  не е правилно да се робува на конкретна марка. Например имайте предвид, че дори най-луксозните и скъпи превозни средства си имат недостатъци, а други от по-нисък клас дори ги превъзхождат по комфорт и возия. Затова след като мате вече определен бюджет не конкретизирайте марка, а просто направете оглед на предложенията и се уверете в качествата на едни или друг автомобил. В автокъщите във Варна ще забележите, че масово предлаганите превозни средства за продажба не надвишават десет години. Това е така, защото българина започна да търси значително по-нови коли поради причини, които са свързани с техническата им изправност. А бихме акцентирали и върху подбора на самите автокъщи, които също нямат интерес да предлагат твърде стари и порутени автомобили, тъй като те често се оказват проблемни и остават реално непродаваеми.доверени автокъщи

И така, вече имате бюджет, избрали сте и автокъщи във Варна, които да посетите и сте си набелязали няколко марки и модели автомобили, които да огледате отблизо. Следващата стъпка е тест драйв. Никога, ама никога не купувайте кола преди да сте се повозили в нея и преди да сте я карали. Един опитен шофьор веднага ще си даде сметка коя от колите е подходяща за него. Независимо, че експерт е огледал техническата част и е дал своето положително мнение то няма как да подценявате факта, че тази кола няма да стои в гаража или на паркинга пред жилищната кооперация, а ще бъде в движение. Ако имате и най-малко съмнение, че това не е вашата кола при извършения тест драйв, то е време да преминете към следващата автокъща във Варна. Едва след като имате яснота кое от изпробваните превозни средства ви доставя пълен комфорт то тогава можете да пристъпите към следващата важна стъпка – документите. За да станете собственик на кола е важно да притежавате оригиналните документи от предишния собственик, в случая от автокъщата във Варна. Покупко-продажбата се извършва в присъствието на нотариус и едва след като се провери достоверността на всички документи можете да се радвате на новата си придобивка. Независимо, че купувате автомобил от доверена автокъща с много добра репутация и имидж винаги имайте едно наум. Ако спазвате тези основни съвети то ще елиминирате непоправими грешки и ще ви остане само удоволствието от това да шофирате автомобил, който е комфортен и технически изправен. А най-добрите луксозни и изгодни возила ще откриете в автосалони Капитол.