Кои са най-качествените подматрачни рамки?

Много хора обръщат повече внимание на избора на нов матрак отколкото на подматрачна рамка. Това обаче е много грешно, защото се оказва, че за да се извлекат максималните качествени характеристики на матрака то той трябва да  е поставен на стабилна основа. Рамките сами по себе си могат да бъдат доста разнообразни – метални, алуминиеви, дървени и други. Най-разпространените и считани за най- качествени подматрачни рамки са тези от еластична иглолистна дървесина. От материала се изработват ламели, които се поставят върху рамка на определено разстояние по между им. По този начин така проектирани ламелните дървени рамки позволяват стабилно състояние на тялото и се счетат за едни от най-ортопедичните модели, които допринасят за комфорта по време на сън или почивка.подматрачна рамка

Освен това много от съвременните модели разполагат и с вградени екстри като например електрическо настройване на височината на горната чат на тялото. Така няма да има нужда да използвате няколко възглавници за да се облегнете и да гледате телевизия по-удобно, а само с натискане на един бутон ще можете да повдигнете до ниво, на което тялото ви да се чувства добре. Релакс механизмите и техните функции не спират до тук. Освен за горната част се предлагат и настройки за краката. Така можете след дългия работен ден да повдигнете крайниците и така да намалите отоците.

Защо качествени устойчиви на натоварване са комбинираните подматрачни рамки, които са съставени от дървени ламели и метална конструкция. За да се предотврати нараняването на дървесината от метала при самото триене се използват гумени тапи, които на практика омекотяват този процес. Оптимална опора и сигурност при смяна на позите по време на сън – това си гарантирате със здравите подматрачни рамки от БТ Матрак. един от недостатъците на металните модели е в това, че тук от високата влажност, която тялото отделя могат да се образуват ръждиви петна. Затова когато избирате нова рамка, която да държи стабилно матрака ви гледайте тя да е много старателно обработена по отношение на металната част. Всъщност същото важи и за дървените ламели, защото реално ако те не са обработени както трябва то със сигурност могат да се появят насекоми, които да разрушат тяхната цялост.

Казваме, че една подматрачна рамка е качествена ако ни осигурява добра и стабилна опора, предлага ни пълноценна почивка и допринася да усещаме качествата на матрака в максимална степен. Както при матраците и тук има различни ценови категории и  индивидуалния ни избор зависи от редица фактори като качество, цена и възможност да си ги позволим.