Принципи за избор на мека мебел за хол

мека мебел

статистически погледнато няма хол без мека мебел. въпросът е не в това дали тази стая на всяка цена изисква да разполага с такова обзавеждане, а какъв модел би ѝ подхождал. Една от огромните грешки, които допускат домакинствата според интериорните дизайнери е в това, че не избират хубава и практична мека мебел хол за своя дом. Това води до дискомфорт, а често и до така наречения интериорен кич. Следва да ви представим нашето кратко ръководство за това как да изберете меката мебел за хола си така, че да му предадете повече свежест както и да се погрижете за своя комфорт.

Съобразете с общата площ на помещението

Искате голяма мека мебел, но реално не разполагате с достатъчно площ за нея. Всъщност ролята на меката мебел е да осигури спокойствие и свобода, а не да обхване цялата площ така, че да ви е трудно да преминавате около мебелите. Меката мебел не бива да заема повече от ¼ от свободното пространство в хола, така че ако се водите от този принцип съразмерността ще бъде на високо ниво.

Формата също има значениеХолова гарнитура

Ако размера е определящ за създаването на пропорционалност между елементите то формата на меката мебел за хол също има своята роля за да придобиете онази завършеност и пълноценност, които търсите в това помещение. На малък хол например му приляга ъглов диван, а на голям и просторен хол такъв с П –образна форма. Вариантите са наистина многобройни и в зависимост от стиловата концепция на помещението можете да изберете измежду:

  • Прави, стандартни дивани;
  • Полукръг;
  • Г-образни, ъглови;
  • П-образни и т.нат.

Меката мебел е необходимо да следва линията на интериора за да се свърже с неговата цялост и да предаде завършеност.

Удобството на фокус

Все пак става въпрос за мека мебел и нашите очаквания спрямо нея никак не са за подценяване. Да е свръх удобна, нежна, функционална, практична – това е най-малкото, което очакваме да ни предложи новата мека мебел в хола.