Какво представляват хорър книгите и за кого са подходящи

Страхуваме се от щяло и нещяло, но нямаме нищо против да гледаме филми на ужасите, също както и да четем хорър книги. Страхът е вроден инстинкт у хората и животните, който ни кара да се мобилизираме и да предприемем бягство. В много от случаите, силният страх е животоспасяващ, като основното в случая е приливът на адреналин, който изостря сетивата ни и ни дава енергията да излезем от заплашващата ни ситуация.

Какво е характерното за хорър книгите

Хорър жанрът се харесва от доста хора. Той е много специфичен, като ако имате слаба психика, по-добре заложете на друг вид четиво. Но ако не възразявате да потънете в собствения си страх и да му се наслаждавате, посетете онлайн книжарница СИЕЛА и изберете нови книги, които ще Ви донесат емоции, за които не сте се и надявали. Затаете дъх, докато четете вцепеняващите редове и бъдете внимателни за изненади – понякога, границите на възможното и нереалното са почти невидими…

Характерното за четивата с хорър жанр е, че те могат да ни накарат да излезем буквално извън кожата си, оставяйки се на въздействието на ужасяващата история, от която с неохота сме станали част. Всеки шум е способен да ни накара да подскочим от страх, а сенките по стените ни гледат заплашително и сякаш ни дебнат да помръднем от мястото си. Всички тези страховити емоции са част от хорър книгите, които са много интересни и винаги топ избор от страна на по-младите читатели и не само.

Кои са най-интересните

Ако търсите смразяващо добри истории с неочакван край, които да приковат вниманието Ви от самото начало до края, поръчайте от магазин СИЕЛА следните творби:

  • Силата на мрака;
  • Рибарят;
  • Призраци през зимата;
  • Мъглата;
  • То;
  • Дяволската къща и др.

Време е да Ви побият тръпки, време е да започнете да се страхувате… Ако не сте от онези хора, които намират хорър книгите за прекалено смущаващи, то значи трябва още сега да поръчате поредната порция ужаси, които са в очакване да разбият на пух и прах възприятията Ви за това кое е реално и кое не. 

За кого са подходящи

Литературните въплъщения на сковаващите ума и тялото ни ужасяващи истории не са за всеки. Много хора биха се смутили сериозно след прочита на роман с елементи на ужас, обмисляйки всяка една малка подробност от написаното в книгата отново и отново. Това гарантира едно непрестанно очакване и силен страх, който не е целта на този вид жанр. Моментният адреналин е смисълът, който трябва да търсите, като ако не го намирате, просто се насочете към друг вид четиво. Защо не някой любовен роман?