Газовите котли – кое ги прави толкова предпочитани за отоплене на модерен дом

Газов кондензен котел

Зимата може да бъде особено неприятна, ако не сте се подготвили с отопление, което да бъде хем икономично, хем ефективно. А това е най-трудния избор, който се налага да направим, когато търсим онзи феноменален уред, който да стопли цялото жилище и да не ни струва прекалено скъпо. А е факт, че пазара при уредите за отопление наистина има какво да ни предложи. Все по-изтънчени, усъвършенствани от технологична гледна точка, компактни и свръх продуктивни – със сигурност има какво да научите от днешната публикация.

В помощ на домакинствата, търсещи повече ефективност при отопление на дома

Характеристиките на отоплителните инсталации са сред водещите причини да изберем един или друг уред, който да ги захранва. А парното отопление е сред рентабилните, които могат да ни гарантират цялостно и качествено поддържане на топлината във всяко помещение. Сред уредите, които се ползват с приоритет при избиране са газовите котли, а причините за това се дължат основно на икономичния им режим на работа, а също така и на бързата възвръщаемост на инвестицията.

Домакинствата с основание търсят такива уреди, които наистина са изключително високоефективни и могат да се окажат решаващи за удобството и комфорта през зимните месеци. Изключително практични и основателно считани за най-екологичните решения за отопляване днес имаме удоволствието да ви запознаем с основните предимства на това да инвестирате в газов котел – https://www.balkanenergy.bg представя богата колекция от такива уреди.

Удобствата, които ще конфигурирате в дома си от ползването на газовите котли от balkanenergy са в няколко насоки:

 • Котлите на газ са едни от най-безопасните уреди, които могат да осигурят качествено захранване на парно отопление;
 • Доказано високоефективни решения са;
 • Икономични и рентабилни;
 • Инвестицията е оптимално изгодна;
 • Възвръщаемостта на вложените средства е много по-бърза от всеки други подобен уред;
 • Получавате пълен контрол върху отопление, гориво и температура, която да се поддържа в жилището и помещенията;
 • Не се нуждае уреда от ежедневна поддръжка и настройване. Режимите на работа са автоматизирани и дори могат да се задават от мобилно приложение чрез телефон.

Качествени критерии при избиране на газов котел

Със сигурност има много голямо значение какъв е типа на газовия котел. Всъщност това, което ще забележите, когато посетите онлайн магазина на balkanenergy е, че освен разнообразни като марки и модели газовите котли се отличават и по редица други показатели:котел на газ

 • Вид на горелката;
 • Според приложението на котлите – дали са за битови или индустриални нужди;
 • Кондензни или конвенционални. В момента на пазара масово се предлагат кондензните, тъй като няма как да не се насочи потреблението към такива видове, които определено могат да се гарантират незначителни количества вредни емисии и грижа за природата;
 • Съобразно начина на монтаж – стенен, подов, таванен;
 • Според типа на горивната камера котлите на газ биват затворен и отворен тип;
 • Типа на топлообменника може да бъде изработен от чугун, стомана, мед или алуминий като и по тези показатели можете да изберете такъв котел, който да удовлетвори вашите приоритети и желания;
 • Според броя на контурите газовите котли биват едно и двуконтурни. Разликата между тях е в това, че при тези с два контура има директно подгряване на топла вода, а при избор на едноконтурен котел трябва да закупите допълнително бойлер за топла вода.

Вариантите наистина са доста многообразни, но ако срещнете затруднение то можете да се възползвате от компетентната професионална консултация на експертите от balkanenergy за да си осигурите ефективно и качествено отопление на цялото жилище. Много положителни емоции домашен уют ви очакват в студените зимни дни с едни от най-качествени видове котли на газ, които с един клик можете да поръчате от онлайн магазин balkanenergy.