Коя част на Италия да изберем, когато планираме екскурзия?

италия

Едва ли има човек, който поне веднъж да не си е мечтал, да изживее красиви и вълнуващи екскурзии Италия – самолет, автобус, които ще му създадат невероятни емоции и спомени. Тази страна не случайно привлича туристи от целия свят и то целогодишно, тъй като всеки един регион е наситен с много история, колорит и различни забележителности, които трябва да бъдат видени. Ако разгледате офертите на добрите туроператорски фирми ще установите, че има богато разнообразие от предложения, на които ще ви бъде трудно да устоите. Екскурзиите до Италия са на разумни цени и във всеки момент можете да отделите няколко свободни дни, за да се насладите на прекрасната природа, забележителната кухня и история на тази страна.

Какво е специалното в популярния регион Кампания?

Хората, които имат желание да разгледат повече от страната със сигурност ще бъдат привлечени от региона на Кампания, който е и началото на Южна Италия. Той се намира на юг от град Лацио и римляните са го кръстили „щастливата земя“. Първите заселници тук все пак са били първите гърци, които са обитавали земите, където днес се намира град Неапол. Днес регионът на Кампания е известен сред туристите и желано място за екскурзия. Той съчетава в себе си различни културно-исторически забележителности, има впечатляваща архитектура, археология и отличителна кухня. От Travelessence.eu днес ще ви предложат малко подробности за местата, които може да посетите през вашата екскурзия в регион Кампания:

амалфи
  • Неапол – градът е столица на този пленителен регион и няма как да бъде пропуснат по време на вашия тур. Вероятно ще са ви нужни поне няколко дни да разгледате този невероятен град, да усетите атмосферата и да видите интересните архитектурни забележителности. Няма как да пропуснем и неаполитанската пица, която ще ви очарова с аромата и вкуса си. Все пак това световноизвестно ястие произлиза именно от тук. В Неапол може да разгледате уникални замъци и църкви, строени по времето на Ренесанса и Барока. Крайбрежието предлага още много уникални и романтични гледки като не бива да се пропуска и вулканът Везувий;
  • посетете остров Капри – ако ви се плава винаги може да разгледате прекрасния известен остров. Прекрасните гледки и пейзажите ще ви създадат  усещане за релакс и спокойствие;
  • Амалфийското крайбрежие – това е най-популярната и посещавана местност в регион Кампания. Изумителните гледки се дължат на прекрасните градчета, построени в скалите, стръмните улички и романтиката на морето.  Градовете Амалфи и Позитано са толкова известни, че едва ли имат нужда от представяне.

Подарете си специална екскурзия до Южна Италия и се насладете на автентичността, колорита и спокойствието, което ще усетите в региона.

Кои места в Тоскана трябва да разгледаме?

Един от най-важните региони в Италия заради своето богато културно наследство. Много от екскурзиите до Италия включват именно региона на Тоскана. Ще може да разгледате китни малки селца, прекрасни зелени хълмове и романтичната селска природа. Крайбрежието ви предлага гледка към две морета Лигурско и Тиренско. Препоръчваме ви да посетите няколко от забележителните градове в региона Тоскана:

  • Флоренция – в момента тя е столица на областта, но има период в който е била такава и на самата Италия. От Флоренция са много популярни художници и музиканти, които със своето изкуство са прославили региона. Следва да споменем Макиавели, Леонардо да Винчи, Бокачо и други. Екскурзоводите винаги препоръчват на туристите базиликата Санта Мария дел Фиоре, галерия Уфици, където ще видите великолепни скулптури, художествени произведения и други;
  • Сиена – времето в този красив град сякаш е спряло. Той е известен като град на изкуствата, културата, университетите и архитектурните паметници. Сиена е обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО от 1995 година;
  • Лука – прекрасен град, в който ще видите много ренесансови дворци камбанарии и кули. Часовниковата кула впечатлява със своята височина и запазеното вътрешно дървено стълбище. Интересното при часовника е, че той е с ръчно навиване.

Екскурзията ви в централна Италия ще ви зареди с много положителна енергия и невероятни спомени от красивите и спокойни градчета.

Защо да изберем организирана екскурзия с туристическа фирма?

Няма никакъв смисъл да губите от свободното си време, за да планирате следващата си екскурзия след като има професионални туристически агенции. Там хора с опит са подготвили оферти, които ще ви впечатлят с богатата си програма и разумни цени. До Италия може да пътувате с автобус или самолет в зависимост от вашето желание.

Различните региони на Италия ви предлагат и шанс за множество допълнителни екскурзии, които ще бъдат много добре съчетани с вашата почивка. По време на целия ви престой с вас ще има екскурзовод и ще се чувствате напълно спокойни. Доверете се на специалистите и се насладете на ваканцията си без излишен стрес и тревоги.

За кое време на годината да планираме екскурзията до Италия?

Голяма част е от екскурзиантите планират своята ваканция за началото на пролетта, когато времето е приятно за дълги и продължителни разходки. Възможно е да уцелите и момент с дъждове, но като цяло ще останете доволни да посетите страната в месеците април, май или юни. Ако искате да събирате тен, да ходите на плаж и между другото да посетите историческите забележителности, може да го направите и в разгара на лятото, но тогава температурите са доста по-високи. Друг перфектен момент да организирате вашата екскурзия до Италия е есента, когато ще се насладите на многоликата природа и невероятната култура на различните региони.