Защо страната ни увеличи контрола на фирмите за бързи кредити?

Честа практика за много от компаниите предлагащи финансови услуги е да прилагат законови вратички и да използват скрити такси за да надуят кредата, който сме взели. Много от опарените клиенти, които са взели бърз кредит в размер на 100 лева се оказва, че имат да връща 5000 лв. това е недопустимо и именно факта, че потребителите на тези финансови услуги се надигнаха срещу нелоялните кредитори даде повод на институциите да се самосезират и осъществят контрол върху дейността им. Невидимите такси, които са изписани с дребен шрифт в долната страница на договора се оказват непосилни за четене, ако не разполагате под ръка с лупа. Именно на това разчитат фирмите за бързи кредити и поголовно ползваха тази порочна практика, за да закопават още по-надълбоко във финансови задължения своите клиенти.

Това до известна степен накара много кредитоискатели да се обърнат към по-сигурния вариант – банките. Нуждата от пари обаче се оказва много по-силно от самите нас и изпаднали в безизходица искаме или не се съгласяваме да платим твърде висока цена. С надигащото се финансово недоверие към небанковите институции самите те осъзнаха, че трябва да влязат в някакви поносими рамки, ако искат да останат на пазара с финансови услуги. Спазването на правилата, предписани от Държавата дават потенциал за това не малко от клиентите на бързите кредити отново да потърсят помощ при нужда именно от тези фирми за заеми.

Когато им стабилна финансова политика и страните по договора са достатъчно лоялни една към друга, намалява и  от поскъпване на един кредит почни пет пъти. Статистика показва, че на финансовия пазар са останали само такива компании, които реално могат да предоставят гъвкави и напълно поносими за своите клиенти условия. Намирането на добра и коректна фирма може да се превърне в предизвикателство, но винаги можете да проверите дали тя е лицензирана от Държавата да извършва такава дейност, което на практика гарантира правата ви като кредитополучател.