Бетона като символ на интериорно съвършенство и създаване на ексцентричен стил

бетонов стил

Споменаването на термина бетон, предизвиква доста сложни асоциации у хората. Ако за едни това е един изключително важен, здрав и използван материал в строителството, то за други символиката е свързана със студенина, меланхолия, дори депресия. Действително типичния сив цвят на бетона като строителна смес може да бъде разглеждан не само като средство, който действа върху съзнанието ни, но пък и като моден акцент, който много интериорни дизайнери използват за да предадат внушителност и дори страховитост в дадена обстановка. Не са малко заведенията за хранене, барове, дори хотели, в които в основата на изграждането на индивидуален стил и дизайн стои именно бетон. Не само изключително здрав и устойчив на всякакви атмосферни влияния материал е бетоновата смес. Независимо от това, че сивотата му е може да се счита като символ на евтино строителство, такова, което е присъщо за по-нисшите класи, то бетона си има и своето очарование. Именно доказателство за това са луксозно изпълнени обекти, в които основен компонент е бетона, който е оставен в неговия суров вид, без шпакловки, бои и други замаскиращи го смеси.бетон

Така, че когато е съчетан с правилните материали и се ползва като строителен акцент, към който наистина искате да акцентирате то именно с бетона можете да създадете невероятен естетичен стил, който могат да оценят онези от Вас, които ценят интериора като изкуство, ексцентричност и дори уникалност.

Още при създаването си в древността бетона е бил ползван директно за създаването на фундаменти, стени, тавани и всякакви детайли по сградите. Тогава не са били използвани материали, с които да бъде прикривана сивотата на бетоновата смес. На по-късен етап инженери и строителни предприемачи започват да полагат върху бетона всякакви други елементи като бои, изолации и облицовки с ясната цел да го прикрият като мрачен и създаващ не толкова високо ниво на естетичност в помещенията.

Днес обаче много интериорни дизайнери използват именно характерния цвят на суровия бетон като начин да постигнат внушителност и сила, чрез комбиниране на различни други детайли, с които се акцентира на един различен и дори артистичен стил. Така, че в зависимост от това каква е общата идея за това да се построи сграда, как да изглеждат помещенията в нея и каква е концепцията на строителя и интериорния дизайнер има доста варианти за постигането на удивителен и нестандартен резултат. А бетона е строителен материал, който действително участва като основна смес при изграждането на сгради, съоръжения и всякакви други инфраструктурни детайли.