Как да създадем красива и приказна бебешка стая?

люлка

Ако ви предстои да обзавеждате стая за вашето малко съкровище със сигурност трябва да направите по-детайлно проучване, за това какво е добре да разположите в нея. Най-важното за вас е тя да е безопасна и функционална, така че малчуганът да се чувства перфектно, когато прекарва време в нея. В следващите редове от Bogdanmebel.com ще ви дадат различни идеи как да използвате бебешко обзавеждане в интериора и да създадете приятна среда за детето. Мебелите са специално конструирани за най-малките и е обърнато специално внимание на здравината и безопасността.

Как да изберем подходящо детско легло?

Тук е важно да се съобразите с възрастта на мъниците, защото бебешкото обзавеждане може да бъде за съвсем малки дечица, но и за по-големи. В детската стая трябва задължително да присъства подходящо легло, което да комбинирате с мебели за съхранение на вещите. За да изберете правилния артикул ви съветваме да вземете под внимание следните фактори:

  • размера на помещението – важно е с колко свободно пространство разполагате, защото от него зависи как ще организирате цялото бебешко обзавеждане. Изберете всичко много внимателно преди да пристъпите към покупките;
  • съобразете се с възрастта на детето – ако малчуганът вече не ползва кошара е моментът да потърсите подходящо за възрастта му легло. То трябва да е съобразено с безопасността и по възможност да притежава допълнителни защити като ограничители;
  • дизайнът е от значение – външният вид на бебешкото обзавеждане е изключително важен, защото мъниците възприемат заобикалящата ги среда много интензивно. Впечатление им правят цветовете, формите и други подробности свързани с мебелите;
  • качество и материали на изработка – леглото е най-важният елемент от бебешкото обзавеждане и непременно трябва да гарантира здравина и стабилност. Важно е да е изработено от качествени материали, на допир да е гладко и безопасно за мъниците, които се интересуват от всичко и пипат навсякъде;
  • цената – определете примерен бюджет, по който да се ръководите. Предложенията за бебешко обзавеждане, които ще откриете онлайн са много разнообразни като има някои по достъпни, но и такива които са луксозни и скъпи. Решението зависи от вашия семеен бюджет.

Отделете повече време при избора на легло. Сънят е важен за мъниците, които по този начин растат по здрави и бодри.

Кои са актуалните модели детски легла в момента?

Бебешкото обзавеждане претърпя редица промени в последните години и днес то е ориентирано към използването на естествени материали. Много популярни са леглата направени от дървесина, които са с по-ниска конструкция и изглеждат като къщичка. Те се харесват много от най-малките, защото спокойно могат да стават и лягат сами от легълцето, без да се налага някой да ги вдига. Конструкциите са стабилни, изглеждат красиво и създават приказно усещане в стаята.

Има модели, които включват и подходящ за детската възраст ергономичен матрак. Той е важен елемент и е препоръчително да изберете най-добрия, ако той се предлага заедно с леглото ще спестите време и средства да го търсите отделно. Ако изберете по-класически дизайн на тази мебел ви предлагаме да я допълните с обезопасяващ ограничител, който ще предпази детето от падане по време на сън. Това са на вид дребни детайли, които са от значение, когато се избира бебешко обзавеждане.

С какво друго да допълним интериора на помещението?

Със сигурност ще предпочетете детето ви да е заобиколено от различни играчки и мебели за тяхната подредба. Когато оформите интериора не пропускайте да изберете и подходящо столче за хранене. То е важна част от бебешкото обзавеждане, тъй като малчуганите още не могат да използват мебелите за по-големи деца. Спрете се на модел, който ви харесва като дизайн, цвят и възможност да се трансформира и да се пренася лесно от стая в стая.

Препоръчваме ви да подарите на малкото съкровище люлеещо столче, което може да бъде дизайн на различни животинки. Подобно забавление в стаята ще му създаде по-добро настроение и ще го предразположа да се забавлява дълго и активно.