Предимства и недостатъци на големите трапезни маси

голяма маса

Ако и вие сте от онези гостоприемни българи, за които вечерните събирания с приятели се превръщат в едно много добро решение за прекарване на свободното време вероятно се замисляте за покупка на по-голяма трапезна маса. Никак не е лоша тази идея, защото с голяма трапезна маса за хранене ще имате повече място за вкусни блюда, а освен това и повече хора могат да се настанят около плота ѝ. Но не всичко изглежда толкова елементарно и лесно, нали! Има не малко препятствия, с които ще се наложи да се съобразите, тъй като тенденцията е не просто да се избере голяма маса, а тя да бъде лесно интегрирана в интериора.

Предимствата

  • Повече пространство за сервиране на храна и напитки;
  • Повече места за сядане;
  • Удобна и комфортна, защото хората не се бутат един в друг;
  • Създава се усещане за пространственост и уют.

Няма спор, че голямата маса за хранене е много по-добра алтернатива, но не бива да пренебрегваме и някои дребни стопиращи недостатъци.

Недостатъцитемаса

  • Заема повече площ, а в случай, че трапезарията не е достатъчно голяма то това би било сериозен проблем;
  • Големите маси са по-скъпи, така че ще се наложи да си приготвите повече средства за подобна инвестиция;
  • Като тегло са доста по-тежички и при необходимост от преместване ще се нуждаете от поне един помощник.

Всъщност ако сте твърдо решени да инвестирате в голяма маса, но пък не разполагате с много площ ви съветваме да разгледате идеите за разтегателни модели. Това са функционални мебели, които наистина могат да се окажат решаващи за вашите интериорни нужди, тъй като са едновременно стандартни и в определен момент и потребност от по-просторен плот могат да увеличат своите размери. Струва си да се запознаете с новите варианти за разтегателни трапезни маси от Венус, които могат да се окажат перфектната алтернатива за трапезния ви кът.