2019 продължават да са на мода плочките „метро”

Всеки, който не се страхува да използва ярки и живи цветове в дома или бизнеса си, може да използва декоративни елементи, препоръчвани тази година от дизайнерите, дори в утилитарни сгради. Съвременните собственици на жилища и търговски обекти е добре да се откажат от традиционните довършителни материали и да заложат на „метро” плочки в странни форми и колоритни цветове. Тази публикация предлага модерни и нетривиални идеи, от които да почерпите вдъхновение за смели решения за бани като част от вашите апартаменти, къщи, вили, офиси или магазини.

 

Съществуват много интересни дизайнерски проекти на бани в модерен стил, които хармонично позволяват два елемента да съжителстват в едно интериорно решение, например на модернизъм, минимализъм, селски шик, класически или индустриален.

 

  1. Метро плочки. Плочките „метро” са с различен размер и сложност, произвеждат се от качествени материали и имат различен от вид на ръба.

 

  1. Тухли. Този тип стенно покритие е универсален вариант. Той е икономичен начин да се защитят вертикалните повърхности в зоната на ваната или душа. Те перфектно се комбинират с други видове украса и се адаптират към почти всяка стилистична линия.

 

  1. Антики. В тази светлина плочки за баня „метро” не привличат твърде много вниманието към себе си, не само защото са в неутрални цветове. Фокусна точка на помещението може да бъде необичайна колекция от антики или произведения на изкуството.

 

  1. Тъмно зелен нюанс. В случай, че плочките „метро” са направени със скосен ръб, който създава асоциация с текстурирана зидария или дори в лъскавата им версия, вниманието на всички е гарантирано към тях. „Метро” плочките в дълбок и плътен зелен тон в банята в стила Art Nouveau гарантирано ще се превърнат във фокусна точка около която се разстила цялата концепция на дизайна. Контрастните комбинации и оригиналните фрески могат да създадат необичаен образ на пространството.

 

  1. Ярко син тон. Светлите сини плочки за баня „метро” станаха фарватера съвременен дизайн на стаята. Хармоничното съчетание на контрастни нюанси на цвят е най-добрият дизайнер решение.

 

  1. Светещ финал. Друг вариант ярко оцветени „метро“ плочки могат да създадат светла и просторна баня, която да бъде адаптирана за създаване на декадентско настроение. На фона на светлите „метро” плочки могат да се включат снежнобели резбовани мебели, които да изглеждат луксозно и празнично.

 

  1. Еко-стил. При напредналите технологии и по-специално, цифровите технологии за дигитален печат, хората постепенно губят интерес от създаването на твърде фрапиращи изображения и обръщат поглед към природата. Едни от най-модерните начини на декорация на бани са чрез използване на инженерни материали, пресъздаващи естествени материали като камък, мрамор, дърво, кварц и др.