Как да се погрижите за чистотата на подовите настилки и меката мебел

пране на мека мебел

Меките настилки и тапицериите са сред най-често присъстващите във всеки дом. Тяхното присъствие носи неповторим уют, но още при избирането им трябва да се има предвид това, че те изискват по-специална поддържка. Със сигурност удобството може да бъде помрачено от петна, прекомерно количества прах и замърсявания, които се задържат между власинките. А това крие риск от алергии, които се причиняват от благоприятната за развитие на акари и други микроорганизми среда. Как да процедирате за да запазите настилките и меката мебел чисти и свежи? Решението ще откриете на https://euroclear.bg/.

Роля на професионалното почистване и пране

Поради това, че над 30 % от населението по света страда от алергии, които причиняват дискомфорт и са причина за проблеми с дихателните пътища е необходимо да обърнем внимание на въздуха, който дишаме в дома си. Честото проветряване и използване на прахосмукачка може да се окаже не достатъчно ефективно за поддържането на жилището достатъчно свежо и благоприятно за живот. Невидимия прах, който е полепнал по дрехите и вдишваме е причина за активиране на алергични реакции. Това налага да подходим отговорно и да се възползваме от професионални услуги, с чиято помощ можем да си гарантираме много по-здравословна среда.

Ролята на фирмите, които предлагат професионално пране на килими, мокети, матраци и мека мебел се състои в това, че:

  • Използват най-мощни машини за почистване и пране, с които извличат всякакъв тип замърсявания от най-вътрешния слой на материите;
  • Премахват дори засъхнали петна;
  • Осигуряват унищожаване на алергените с до 90 % ефективност;
  • Използват щадящи за материите препарати за почистване и пране, но безпощадни към мръсотията;
  • Дезинфекцират и освежават въздуха, който дишате в дома.

Това са много съществени преимущества, от които всеки би могъл да се възползва с оглед на това дома да ухае приятно и свежо.

Колко често могат да бъдат прилагани услугите

чист мокет

Меките материи като килими, мокети, тапицирани мебели са едни от най-натоварените в дома. Това предполага и много по-бързото им замърсяване спрямо останалите елементи от интериора. В зависимост на интензивността на тяхното използване се наблюдават и различни нива на замърсяване, така че е строго индивидуално на какъв период от време може да бъде провеждана операция „Чистота“.

Специалистите от Еuroclear съветват своете клиенти да използват услугите през период от около 6 месеца. По този начин не само се щадят материите, но и същевременно се гарантира:

  • Подобряване на здравословната среда за живот;
  • Риска от алергии се свежда до минимум;
  • Мебелите и подовите настилки са чисти и безупречно свежи;
  • Не се наслоява прекалено много мръсотия, чието отстраняване с времето става по-трудно.

С услугите на  Еuroclear си гарантирате неповторимо изживяване и прекрасен аромат на чистота и свежест.